Vanilje- og jordbæris med brunt sukker
Foto: Mats Dreyer

Vanilje- og jordbæris med brunt sukker

Oppskriftene er utviklet av Petter Beyer ved Jacobs bar og kjøkken i Bergen.

Fremgangsmåte

Miks jordbær og BioQ med en håndmikser og sil.
 
Bland fløte, vaniljefrø, sukker og eggeplommer i en gryte med tykk bunn. Sett gryten
over middels sterk varme og rør rolig til det tykner. Det er viktig å ha all
oppmerksomhet rettet mot denne gryten, for blir det for varmt kan det skille seg og da
må man begynne på nytt.
 
Når eggeblandingen har tyknet og kjølt seg ned blandes den og jordbær miksen med
en håndmikser.
 
Om du ikke har ismaskin kan du sette den i frysen og røre i den hvert 15 minutt.
 
Spis når konsistensen er som stivpisket krem.

Sendt inn av Petter Beyer

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her