Vaniljeiskrem med brunostsaus, valnøtter og banan

Vaniljeiskrem med brunostsaus, valnøtter og banan

Brunostrester er gull verdt, ikke bare i viltsausen, men også i dessertsausen. Prøv med vaniljeiskrem med brunostsaus, valnøtter og banan. Du vil elske det.

Tilberedningstid

30 minutter

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 stk boks vaniljeiskrem eller hjemmelaget iskrem
1 stk banan
1 ss smør
Brunostsaus
240 g sukker
2 dl vann

Fremgangsmåte

Smelt smør. Rist valnøttene i smøret. Avkjøl.

Fordel iskrem og banan skåret i skiver i fire skåler. Topp med valnøtter og brunostsaus.

Brunostsaus:
Kok opp vann og rør inn sukkeret til det er smeltet. Fortsett å koke ved svak varme til blandingen får en svak brunlig farge. Ta av platen og rør inn brunost og fløte vekselvis. Avkjøl. Rør innimellom for at den skal holde seg jevn. Oppbevar i kjøleskap, men ta ut 15 minutter før bruk.

Tips:
Sausen vil få ulike smak avhengig av hvilken type brunost du bruker. Ekte stølsgeitost gir en veldig kraftig smak, mens fløtemysost gir den mest barnevennlige. Du kan også blande brunostrester. 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen