Vannbakkels

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og margarin. Dra kjelen av platen.
  2. Ha i alt melet på en gang og rør til deigen samler seg i en klump. Sett kjelen tilbake på platen og pass på at "melklumpen" blir gjennomvarm.
  3. Avkjøl "klumpen" litt, mens du pisker sammen eggene.
  4. Halvparten av eggene røres godt inn. Tilsett resten av eggene, litt om gangen, mens du rører godt. Du har tilsatt nok egg når deigen faller tungt ned fra sleiva.
  5. Sett vannbakkels på stekeplate med spiseskje og slikkepott. Husk at kakene skal ha plass til å heve seg.
  6. Stek kakene på nederste rille ved 200 C i 20-25 minutter. Du må ikke åpne stekeovnsdøra under stekingen, da faller kakene sammen. Kakene er stekt når de ser "tørre" ut, og det har sluttet å piple væske/fett fra dem.
  7. Avkjøl kakene, del hver i to. Du kan servere vannbakkels med litt pisket krem tilsatt kunstig søtningsstoff.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her