Wok med kål og kylling
Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Wok med kål og kylling

I denne woken får kyllingkjøttet selskap av spenstige grønnsaker og mange gode smaker fra bl.a. hvitløk og ingefær. Her serverer vi nudler til i stedet for ris.

Fremgangsmåte

Skjær paprika strimler, og gulrøtter i tynne strimler. Skjær kyllingen i små biter.

Varm halvparten av oljen i en wok eller annen panne og stek kjøttet i ca. 3 minutter ved sterk varme. Legg kjøttet til siden.

Varm resten av oljen og stek grønnsaker, revet ingefær og hakket hvitløk i ca. 5 minutter ved sterk varme.

Bland i kokosmelken og legg kyllingen tilbake i pannen. Bland ut maizennaen i litt vann og ha i woken for å tykne sausen. Kok opp og la koke et par minutter.
 
Rør i finsnittet kinakål. Smak til med salt og pepper.

Kok nudler etter anvisningen på pakken. Legg opp de nykokte nudlene på en tallerken, ha over woken og strø til slutt på frisk hakket koriander og server.

Tips: Bruk gjerne en potetskreller for å få skikkelig tynne strimler av gulrøttene.

Her finner du mange flere wokretter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her