Løk og hvitløk finhakkes og surres i smør tilsatt chilipulver til det er blankt. Rør inn tomatpuré og fres 2 minutter til.
Tilsett tomatene og laurbærblad, ha i kraften og la det koke ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ønsker du en jevnere suppe, kan den kjøres i foodprocessor. Rør sammen maisennamel og 2 dl matyoghurt og bland det i suppen under omrøring.
Kok forsiktig opp. Server med dryss av finhakket basilikum og resten av yoghurten i klatter oppå. Ha gjerne nybakt brød ved siden av.
Tips:
Vi blander yoghurten med maisenna eller hvetemel for at den ikke skal skille seg ved oppvarming. Ikke la retten koke etter at yoghurten er tilsatt.
Se våre andre oppskrifter på tomatsuppe
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig