Dette er en veldig enkel og god saus som passer til biff og annet stekt kjøtt.
Dette er en veldig enkel og god saus som passer til biff og annet stekt kjøtt.
Smakssatt sukker er godt og fremhever smaken på bær, sitrusfrukter og krydder. Lag ditt eget smakssatte sukker og dekorer kaken eller desserten.
Her er en enkel oppskrift på sennepssaus til gravlaks du ikke kan mislykkes med. Ferdig på 10 minutter.
Denne oppskriften kan brukes for olje av så vel gressløk som persille og ramsløk. Slik olje er en super ingrediens til alt fra dressinger til varme retter.
Her får du oppskriften på en enkel sjysaus med pepper. Sausen er anvendelig til mange retter.
En enkel saus med frisk smak av appelsin. Denne sausen passer spesielt got til retter av kylling, kalkun og and, og kan godt serveres både varm og kald.
Dette aromatiske krydderet er mye brukt i Midtøsten.
For den som er glad i Midtøstens kjøkken, er libanesisk 7 krydder uunnværlig.
Pesto er en klassisk italiensk saus som oftest serveres kald sammen med nykokt pasta.
Salata hara er en typisk arabisk siderett som serveres til kjøtt eller fisk. Hara betyr het, men den er ikke like sterk som eksempelvis harissa. Styrken er det du som avgjør.
Denne dressingen er deilig til grillmat, gravet kjøtt og super som dip eller dressing til kokte eller rå grønnsaker.
I Spania heter hvitløksmajonesen altså alioli. Aioli er den franske utgaven.
Her er oppskriften på en syrlig og god og minst anvendelig salat. Den passer sammen med det meste av både kjøtt og fisk.
Mens hvitløksmajones heter alioli i Spania, er aioli den franske utgaven. Det tar deg maks femten minutter å lage den.
Rotgrønnsaker egner seg godt til mos eller stappe. Varier den med kokte rotgrønsaker som selleri, persillerot og gulrot.
Selvplukket sopp som kantarell eller skogsopp er enkelt og godt syltet. Se hvordan du gjør det.
Dette kryddersmøret passer ypperlig til stekt kylling eller kalkunfilet.
De tre gode vennene ingefær, chili og hvitløk passer til det meste. I følge med lime og sitrongress får du en marinade med asiatisk preg, som passer godt spesielt til kylling, svin, fisk og skalldyr.