I Mexico kalles denne squashretten calabacitas, og der serveres den alene eller til kjøtt.
I Mexico kalles denne squashretten calabacitas, og der serveres den alene eller til kjøtt.
Ertestuing er tradisjonelt tilbehør til mange klassikere, blant annet kjøttkaker i brun saus og lutefisk. Her en oppskrift med Ringerikserter
Rotgrønnsaker og poteter smaker herlig. Gi dem litt tide i ovnen og du vil opplagt bli en helt med denne oppskriften.
Rotgrønnsaker egner seg godt til mos eller stappe. Varier den med kokte rotgrønsaker som selleri, persillerot og gulrot.
St Anna er navnet på en type aspargesbønne, men denne klassiske kombinasjonen av bønner og tomatsaus kan lages med alle typer grønne bønner.
En deilig rett med historiske aner helt tilbake til 1814 da tjenerskapet serverte Eidsvollsmennene lunsj og tre retters middag hver dag i seks uker
Så enkelt lager du kålstuing selv hvis du følger denne oppskriften.
Hva er kjøttkaker uten grønn ertestuing? Her får du oppskriften på stuingen som gjør susen.
Saltbakte løk er deilig til stekte kjøtt- og fiskeretter eller som en vegetarrett sammen med for eksempel ratatouille.
Selvplukket sopp som kantarell eller skogsopp er enkelt og godt syltet. Se hvordan du gjør det.
Syltet gresskar er deilig som tilbehør til kjøttretter, og setter en pikant spiss på fiskesuppe.
Sursyltet squash har lang holdbarhet og passer veldig godt som tilbehør til stekte mat
Så enkelt er det å lage smørkokte sukkererter.med oppskriften til Bent Stiansen.
Det er enkelt å lage egne sylteagurker. Det tar litt tid etter at du har hatt de på glass før du kan nyte de. Men ingen ting er så godt som hjemmelaget.
Syltede rødbeter er klassisk tilbehør til mange retter fra spekesild til pytt i panne. Her oppskriften på hvordan du lager dem selv.
Sursyltet squash har lang holdbarhet, og smaker deilig som tilbehør til stekte middagsretter. Her har du oppskriften på hvordan du lager dem selv.
Syltet paprika er godt på tapasbordet, på smørbrød, på pizza eller på et ostesmørbrød.
Denne kålrotstappen har flott farge og det er det gulroten som sørger for. Passer til røkt og salt kjøtt, til pinnekjøttet, og deilig stekt bacon eller bayonneskinke.