1. oktober - Stor Rhône- og Hermitage-smaking

Bli med på en spennende smaking av noen av Rhône-dalens beste viner!
Redaksjonen
12 September 2007 - 13:40

Rhône-dalen er for alle vinkjennere en kilde for noen av verdens flotteste viner, og hjemmet for en av verdens mest verdifulle skråninger for vindyrking - Hermitage.
 
Nå kan du bli med på en unik smaking med ikke mindre enn ni forskjellige viner fra områdets kanskje beste produsent - Chapoutier.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor (OBS! Venteliste)
 
Flere årganger
Chapoutier har en stor portefølje av forskjellige viner fra hele Rhône, og denne kvelden får du presentert noen av deres beste viner. 
 
Vi avslutter kvelden med en spennende vertikalsmaking av tre årganger av La Sizeranne Hermitage. Vi får til og med smake den utrolige 2000-årgangen i magnumformat!
 
Her kan du virkelig få se hvordan vinene utvikler seg over tid, og hvilket lagringspotensiale de har!
 
Florent Roques-Boizel fra vinhuset Chapoutier kommer til Norge denne kvelden for å geleide oss gjennom disse flotte vinene.
 
Foredraget vil holdes på engelsk.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Chapoutier">Les mer om Chapoutier her
 
Gå ikke glipp av denne spennende smakingen - meld deg på i dag!
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor (OBS! Venteliste)

Vi vil smake følgende viner denne kvelden:
La Sizeranne Hermitage 2003 (44432) (2004-årgang, lanseres i november ca pris kr 450,-)
● La Sizeranne Hermitage 2002 (spesialbestilling, pris kr 349,-)
● La Sizeranne Hermitage 2000 - Magnum
(Ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 1600,- , 94 poeng i WineSpectator 2002)

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
Tid: 1. oktober 2007 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 395 (avgiftsfritt)
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 70230545705, Apéritif AS, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 011007.
 
Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering.
 
Melder du deg av etter avbestillingsfristen 25.09.07 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
 
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Stor karakter
Vinfirmaet Chapoutier ble etablert i begynnelsen av 1800-tallet i byen Tain l'Hermitage, et vakker by som ligger en knapp halvtime syd for Frankrikes gastronomiske sentrum, Lyon.
 
I 1990 overtok den energiske Michel Chapoutier ansvaret for driften av selskapet, og to hovedmål har fra denne dato vært helt klare; å produsere de beste vinene i hele Rhônedalen samt at alle deres egne vinmarker skal produsere viner som er 100% biodynamiske.
 
Samtlige av Chapoutiers viner har en meget tydelig karakter fra området der druene dyrkes, og spennvidden i smak er meget stor. Chapoutier produserer viner fra alle de viktigste områder og vinmarker i denne delen av Rhône.
 
Kongen av Hermitage
Chapoutier kontrollerer ikke mindre enn 25 % av en av vinverdens mest karakteristiske vinmarker - Hermitage. Viner fra dette området er veldig ettertraktet ikke minst på grunn av terroiret, og det ekstremt lave utbyttet produsentene får per plante.
 
Vinstokkene her er gjerne 60 - 70 år gamle, og noen vinstokker gir ikke mer enn to drueklaser hvert år.
 
Påmeldingslenken finner du ovenfor

Foto: Roger Kolbu

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her