2001, 2000 og eldre

2001 er en imponerende årgang for nebbiolo i Piemonte. Barbarescoene puster baroloene i nakken ikke bare hva eleganse angår, men også i kraft når forholdene er så optimale som de var i 2001.
Redaksjonen
27 September 2007 - 09:00

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

2001, 2000 og eldre

÷ (91p)
Marchesi di Gresy Barbaresco Martinenga Camp Gros 2001
Marchesi di Gresy
Italia - Piemonte
47779 VSD - kr 550,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Mørk rød. Flott rik og nydelig parfymert duft med røde og mørke bær, sopp, skogbunn, eik og lær.
Smak: Følger duften perfekt opp, nærmest delikat på grunn av deilig mykhet, moden frukt, veldig god syre og fine slanke tanniner, sitter godt og usedvanlig lenge. (2001)
Bruksområde: Lam eller lettere vilt med soppfølge.
Vurdering: En nydelig vin rett og slett. Godt kjøp. 91 p (2001) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

÷ (90p)
Ovello Barbaresco Riserva 2001
Prod. del Barbaresco
Italia - Piemonte
45891 VSD - kr 329,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Best Buys International
Farge og duft: Rød ,ed lysere kant. Elegant og superfrisk duft med rød kjernefrukt, syltetøy, mørke skogsbær, skogbunn, eik og krydder samt et snev av stall.
Smak: Flott fasthet i anslaget, nydelig syre, følger duften godt, deilig frukt, fine faste tanniner, god fylde og lang ettersmak. (2001)
Bruksområde: Allround lysere kjøttslag.
Vurdering: En elegant barbaresco som er deilig allerede (gjerne etter dekantering) og de neste sju årene. Meget godt kjøp. 90 p (2001) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Rabaja Barbaresco Riserva 2001
Prod. del Barbaresco
Italia - Piemonte
45894 VSD - kr 329,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Best Buys International
Farge og duft: Rød med brunlig kant. Litt lukket men lovende duft av tørket frukt, krydder og eik.
Smak: Saftig anslag, syrlig god frukt, flott fasthet, sitter godt og lenge. (2004)
Bruksområde: Rødt kjøtt med en del fedme i tilbehøret.
Vurdering: Bør dekanteres i dag. Vil utvikle seg videre i minst seks-sju år. Meget godt kjøp. 89 p (2004) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Marchesi di Grésy Marbaresco Martinenga Gaiun 2000
Marchesi di Grésy
Italia - Piemonte
48814 VSD - kr 450,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Flott og meget elegant duft av modne bær, skogbunn, eksotiske toner, krydder og røyk.
Smak: Bløtt elegant anslag, følger duften veldig godt, myk og sødmefylt frukt men samtidig med forfriskende syre, veldig fine tanniner, rik varm avslutning. (2000)
Bruksområde: Delikate kjøttretter, gjerne med lam eller fugl.
Vurdering: En flott vin som er drikkeklar nå men som fint tåler fire år til. Godt kjøp. 89 p (2000) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Barbaresco Pajé Riserva 2001
Prod. del Barbaresco
Italia - Piemonte
45898 VSD - kr 329,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Best Buys International
Farge og duft: Tett rød. Flott rik duft med søtlige bærtoner samt noe anis.
Smak: Saftig anslag, gode toner av mørke bær, skogsbær, lær og skogbunn, flotte tanniner, sitter godt med en del krydder i finishen. (2001)
Bruksområde: Allround rødt kjøtt.
Vurdering: En ung og lovende barbaresco for de neste fire-fem årene. Godt kjøp. 88 p (2001) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 36 md. Lagring i slovenske eikeliggere (25-50 hl)
Bestill her:

+ (88p)
Prunotto Bric Turot Barbaresco 2000
Prunotto
Italia - Piemonte
48185 VSD - kr 349,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Dyp mørk rød. Rik duft av mørke bær, skogsbær, skogbunn, lær, tørket frukt og krydder.
Smak: Bløtt anslag, god konsentrasjon, veldig harmonisk med myke fine tanniner, god fylde og lengde. (2000)
Bruksområde: Lammefilet, fasan, due.
Vurdering: En veldig myk og behagelig vin som er deilig nå og de neste tre årene. Godt kjøp. 88 p (2000) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Sottimano Barbaresco Fausoni 2001
Sottimano
Italia - Piemonte
44734 VSD - kr 429,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Mørk rød med stor kjerne. Flott rik duft med masse skogsbærtoner, sjokolade, lær og skogbunn.
Smak: Krydret anslag, veldig bra konsentrasjon, gode syrer og faste tanniner, veldig bra frukt, sjokolade og mørke kirsebær i finishen, sitter lenge med lakris i finishen. (2001)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En ung og lovende barbaresco som vil utvikleseg videre i minst fem år. Vel verd prisen. 88 p (2001) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Il Bricco Barbaresco 2001
Pio Cesare
Italia - Piemonte
42810 Vectura - kr 675,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Eurowine
Farge og duft: Mørk rød med brunlig kant. Rik duft av lær, tørket frukt, tobakk, krydder, søte lærtoner samt snev av grønn paprika.
Smak: Saftig fyldig anslag, følger duften, moden frukt, god konsentrasjon, fine syrer og tanniner, sitter godt men de grønne tonene forstyrrer litt i finishen selv om de forsvinner noe med god lufting. (2001)
Bruksområde: Vilt.
Vurdering: En rik barberasco som bør dekanteres og som vil utvikle seg videre i fire-fem år til. Verd prisen? 88 p (2001) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Neive Barbaresco Santo Stefano 2001
Cast. di Neive
Italia - Piemonte
43787 Vectura - kr 341,30 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Rødoransje. Fin utviklet duft med toner av skogbunn, anis, tørket kjøtt og modne bær.
Smak: Fast i anslaget, flotte modne toner, nyansert, god syre gir fin saftighet, fine tanniner, sitter lenge. (1999)
Bruksområde: Fasan eller due med kremet saus.
Vurdering: En elegant og drikkeklar barbaresco som holder fint et par-tre år til. Verd prisen. 87 p (1999) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Mantico Barbaresco 2000
Bersano
Italia - Piemonte
43023 Vectura - kr 216,20 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Lys rød mot oransje. Moden duft med tørket frukt, en del krydder, litt jordsmonn.
Smak: Saftig anslag, følger duften, moden bær og eik i finishen. (2000)
Bruksområde: Lam, lyst kjøtt.
Vurdering: En bløt og moden vin som er best innen et par år. Godt kjøp. 86 p (2000) (10.09.07)
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Serracapelli Barbaresco 2001
Pod. Elia
Italia - Piemonte
42707 Vectura - kr 295,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Dyp rød. Fin duft med svak modning, mye jordsmonnstoner, urter og anis.
Smak: Fast i anslaget, følger duften, veldig bra syre gir flott saftighet, fine men ganske snille tanniner, sitter relativt godt. (2001)
Bruksområde: Lam.
Vurdering: Drikkeklar vin som trolig ikke vil bli så mye bedre med lagring. Godt kjøp. 86 p (2001) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Vigna Rongallo Barbaresco Riserva 1999
Orlando Abrigo
Italia - Piemonte
42697 Vectura - kr 318,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk dyp rød. Søtlig floral duft med røde bær, fatkrydder, anis og skogbunn.
Smak: Bløtt anslag, skogsbærpreget midtparti, bra syre, god frukt, faste tanniner, sitter en stund med snev av sigarkasse og anis. (1999)
Bruksområde: Lam med noe fedme i tilbehøret.
Vurdering: En god og moden vin som fortsatt holder et par-tre år til. Vel verd prisen. 86 p (1999) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Barbaresco Tettineive 1989
Scarpa
Italia - Piemonte
46094 VSD - kr 899,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Rustrød. Veldig moden duft med søte syltetøyaktige toner, tørket frukt, kål, svarte olivener, sjokolade og krydder.
Smak: Bløtt anslag, veldig moden, følger duften, syrlig med bløte tanniner, sitter lenge. (1989)
Bruksområde: Forsiktig krydrete kjøttretter, gjerne kokte med sopp.
Vurdering: En gammel vin for de som liker en svært utviklet stil. Burde strengt talt vært drukket for et år eller to siden. Men dyr. 86 p (1989) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

Kork-/flaskefeil

Marchesi di Grésy Barbaresco Martinenga Camp Gros 2000
Marchesi di Grésy
Italia - Piemonte
48813 VSD - kr 450,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (2000) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

La Contea Barbaresco Ripa Sorita Riserva 2000
Az. Agr. la Contea
Italia - Piemonte
55308 Vectura - kr 299,10 (75cl)
Bestillingsutvalg
The Scandinavian Negotiators
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (2000) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før
Dagens rett

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før

Marokkansk krydring og sitron gir det smaksrike fiskekjøttet et solid løft. Retten lager seg nesten selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken
Dagens rett
Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken

Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken

Siste dag av langhelgen må det bli restemiddag. Har du ikke reker, kan du godt bruke annen type skalldyr eller fisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik tar du vare på sommerens bær
Oppskrifter
Oppskrifter på syltetøy, gele og saft

Slik tar du vare på sommerens bær

Nå er de norske bærene her. Både de du finner i butikken og helt gratis i skogen. Her får du de tipsene og oppskriftene du trenger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Helstekt fisk med saus som kicker er det som gjelder i dag
Dagens rett
Helstekt dorade med chilisaus, vårløk og grillet sitron

Helstekt fisk med saus som kicker er det som gjelder i dag

Lager du chilisausen selv, kan du bestemme akkurat hvor sterk den skal være. Og kombinasjonen av en saus som sparker og helstekt fisk er rett og slett sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så eksotisk har du neppe smakt makrell før
Dagens rett

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før

Marokkansk krydring og sitron gir det smaksrike fiskekjøttet et solid løft. Retten lager seg nesten selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken
Dagens rett
Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken

Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken

Siste dag av langhelgen må det bli restemiddag. Har du ikke reker, kan du godt bruke annen type skalldyr eller fisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Er du ikke fan av Guinness, blir du det trolig med denne drinken
Ukens drink
Calcutta Cup drinkoppskrift med Guinness

Er du ikke fan av Guinness, blir du det trolig med denne drinken

Det er tonicen som frisker opp og endrer den klassiske Guinness/stout-smaken. Derfor kan du unne deg en god slurk til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er en grunn til at tyskere er ville etter denne retten
Dagens rett
Rollmops

Det er en grunn til at tyskere er ville etter denne retten

Det er ikke bare for at den smaker godt med en snaps, men også for at denne måten å tilberede sild på får ut den beste smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene
Dagens rett
Iransk yoghurtsalat stil grillspydene

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene

Yoghurtsalat er en sommerfavoritt som skapt for ethvert grillmåltid, og så kjapp å lage at retten også midt i ferien. Prøv den også som dip til chipsen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik tar du vare på sommerens bær
Oppskrifter
Oppskrifter på syltetøy, gele og saft

Slik tar du vare på sommerens bær

Nå er de norske bærene her. Både de du finner i butikken og helt gratis i skogen. Her får du de tipsene og oppskriftene du trenger.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her