Drikke
24. oktober i Oslo - Champagnekveld med Bollinger

24. oktober i Oslo - Champagnekveld med Bollinger

Bli med på en unik champagnesmaking og helaften med noen av verdens beste champagner.
Redaksjonen
13 Oktober 2011 - 08:30

Vin er lidenskap, og ingenting setter følelsene slik i sving som champagne.
 
Bli med på en spektakulær kveld med champagnesmaking først før vi inviterer til et ekte champagneselskap med tilhørende delikatesser runder av helaftenen.
 
I år er det 100 år siden Champagne Bollinger lanserte vinen som skulle komme til å definere huset for fremtiden, Special Cuvée, og huset kan i år også feire 50-års jubileum for Madame Bollingers verdensberømte sitat om når hun selv nøt champagne.
 
Denne kvelden får du servert en rekke elegante champagner under kyndig veiledning fra Stephen Leroux.
 
Lær mer om Champagne og smak champagner i verdensklasse
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Unik smaking
Vi starter kvelden med en unik smaking av syv eksklusive champagner presentert av Stephen Leroux fra Champagne Bollinger.
 
Her får du smake deres elegante rosé, La Grande Année i to årganger, La Grande Année Rosé, deres ikoniske RD, og selvfølgelig også jubilanten selv, Special Cuvée. Det blir også servert en egen overraskelses-champagne til ære for bursdagsbarnet.
 
Leroux vil også lære deg mer om Champagne som område og hvor forskjellig champagne kan arte seg.
 
Kurset holdes på engelsk
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Champagneselskap
Etter smakingen åpner vi for et skikkelig champagneselskap helt i Madame Bollingers ånd.
 
Du får servert Bollinger Special Cuvée til en spesialtilpasset fingermatbuffet med blant annet herlige oster fra OsteCompagniet og Gillardeaux-østers fra A la Carte.
 
Under kvelden vil du også få anledning til å smake spesial-champagner til fingermaten, det blir annonsert en vinner av Bollinger-konkurransen (se nedenfor) og alle vil få med seg et minne fra kvelden i det de går hjem.
 
Vi anmoder alle om å møte opp pent antrukket til denne kvelden.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Bollinger">Les mer om Bollinger og konkurransen her (klikk).
 
Kursavgiften dekker følgende:
• Foredragsholder
• Champagne under vinsmakingen
• Kursdokumentasjon
• Fingermatbuffet
• Champagne til fingermaten
• Smaksprøver av spesialchampagner til fingermaten
• En egen gave til hver deltaker
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
 
• Bollinger la Grande Année 2002, brut, kr 733.50 (blir lansert senere i bestillingsutvalg)
 
 
+ som en hyllest til bursdagsbarnet som fyller 100 år - en overraskelses-champagne.
 
Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene.
 
• Meld deg på her (klikk)
NB! Begrenset antall plasser.
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
 
Tid: Mandag 24. oktober 2011 kl. 17.00 - ca. 21.30
Pris: kroner 695,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 16.10.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Champagne Bollinger
Midt i den lille pittoreske grand cru-landsbyen Aÿ, i distriktet Champagne, finner vi hovedkvarteret til et av de mestrenommerte husene i Champagne - Bollinger.
 
Gjennom mer enn 180 år, fra etableringen av huset i 1829, er det velrenommerte champagnehuset fremdeles familieid og -drevet. Huset er kjent verden over for sin utsøkte kvalitet i produksjon og lagringsmetode og en av de få som fortsatt bruker eikelagring for sine suverene viner.
 
Champagne Bollinger administrerer fortsatt mer enn 70 prosent av egne vinmarker, hvorav ikke mindre enn 157 hektar er Grand Cru og Premier Cru.
 
Bruk av tradisjonelle metoder er ivaretatt, og huset er kjent for sin etikk hvor kvalitet teller foran volumer.
 
I 1992 etablerte Champagne Bollinger "Charter of Ethics and Quality" hvor de beskriver husets regler og metode ved lagring og produksjon av en fantastisk vin - champagne.
 
I 2003 publiserte huset "Bollinger's 10 Commitments", en oppdatering av 1992-utgaven, oppsummert i 10 punkter.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
100 år med Special Cuvée
Selve essensen av huset Bollinger finnes i deres Special Cuvèe. Dette er husets non vintage- og brut-champagne som utrykker stilen og signaturen til Champagne Bollinger.
 
Tidligere het vinen "NV Champagne Feuilles dorèes non millèsimè" , men fra og med 30. juni 1911 endret man navnet til Special Cuvée, og den feirer således sitt 100. år i år.
 
Selve grunnpilaren i vinen er pinot noir som er Champagne Bollingers særegne drue, som utgjør 60 prosent av blandingen og hvorav hele 85 prosent kommer fra Grand- og Premier Cru-vinmarker.
 
Den første gjæringen gjøres først og fremst på eikefat, noe som gir vinen i blandingen en ekstraordinær lagringskapasitet.
 
Blandingen, som garanterer en førsteklasses regelmessighet, består for det meste av såkalte reserve-viner, som er lagret i 5 til 20 år i magnumflasker under naturkork. Dette er en prosess som er unik for Bollinger..
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Stor konkurranse
Madame Bollinger er berømt for sitt pragmatiske svar på når hun nøt sin egen champagne i et intervju med Daily Mail den 17. oktober 1961:

- I drink it when I'm happy and when I'm sad.
Sometimes I drink it when I'm alone,
When I have company I consider it obligatory.
I trifle with it if I'm not hungry and drink it when I am.
Otherwise I never touch it - unless I'm thirsty.

I anledning 50-års jubileet for dette berømte sitatet inviteres du til å lage et nytt slagord for Champagne Bollinger (på engelsk). Send inn ditt forslag innen den 20. oktober, og kjemp om flotte premier.
 
Vinneren vil bli annonsert under arrangementet den 24. oktober, og samtlige innsendere vil bli kontaktet direkte.
 
 
Foto: Bollinger

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du maiutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du maiutgaven 2025 av Apéritif magasin

Bli med til stjernerestauranten Savage i Oslo, opplev Franciacorta på sykkel, Etna rundt og et dypdykk i Oaxacas gastronomi og ekte mezcal.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her