27. april i Oslo - Eksklusiv Bordeaux- og Rhônemiddag

Møt en av verdens mest dynamiske, unge vinmakere, og kvinnen bak to av verdens mest berømte vinhus, Caroline Frey, til en enestående middag på Ekebergrestauranten.

Gjennom en spesialkomponert femretters meny, satt opp av kokkene ved Ekebergrestauranten, vil du oppleve mat og vin i perfekt harmoni sammen med en av verdens store vinstjerner, Caroline Frey.
 
Gå ikke glipp av denne uforglemmelige middagen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Målrettet satsing
Caroline Freys vei til å bli vinmaker for de prestisjetunge husene Château La Lagune (grand cru classé) i Bordeaux og Paul Jaboulet Aîné i Rhône, er mildt sagt utradisjonell.
 
Som 20-åring sluttet Frey brått en lysende karriere som topprytter for å begynne med vinstudier ved universitetet i Bordeaux.
 
Valget falt på vinens verden ettersom hun ønsket en jobb som hun kunne legge like mye lidenskap og dedikasjon i som hun hadde gjort med ridningen. I tillegg hadde hun vokst opp med vin etter at familien overtok champagnehuset Ayala da hun var ti år gammel.
Gjennom sine studier begynte hun å jobbe sammen med den berømte Bordeaux-vinmakeren Denis Dubourdieu, som ble hennes mentor og gode støttespiller. Dette nære samarbeidet har de fortsatt med etter at Frey begynte som vinmaker.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Vinmaker for toppeiendommer
I 2004 fikk Caroline Frey muligheten til å sette sine kunnskaper på prøve i det hun overtok som vinmaker på det berømte Château La Lagune, som hennes familie hadde kjøpt fire år tidligere.
 
Det var ingen enkel jobb å komme utenfra og få innpass i dette prestisjetunge miljøet, ikke bare som kvinne, men også det at hun kom fra Champagne og at hennes far eide eiendommen, gjorde at hun måtte bevise sine ferdigheter.
 
Takket være sin dedikerte deltakelse i vinmakingens samtlige prosesser, sitt fokus på å fremheve eiendommens egenkarakter, og ved hjelp av sine gode kollegaer ved huset, har Château La Lagune blitt hevet tilbake til fordums storhet.
I 2006 fikk hun en ny utfordring da familien overtok det prestisjefylte huset Paul Jaboulet Aîné i Rhône, hvor Frey i dag også har vinmakeransvaret.
 
Dette var en helt annen vinverden enn den hun var vant med fra Bordeaux, med andre druetyper, et annet jodsmonn og vinmakerkultur - en utfordring helt etter Caroline Freys smak.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Frey"> Les mer om Château La Lagune og Paul Jaboulet Aîné her (klikk)
 
Enestående middag med unike viner
Det er Ekebergrestaurantens kjøkkensjef Tore Aspås som sammen med sine gode kolleger har komponert en helt spesiell femretters meny som passer perfekt til de herlige vinene vi får servert denne kvelden.
 
Bli med og hils våren velkommen i det vi nyter en unik middag sammen med en av verdens meste spennende vinmakere.
 
Foredraget holdes på engelsk.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig mat- og vinopplevelse.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 

Meny
 
Caroline Frey
Winemakers Dinner
-
Ekebergrestauranten
27. april 2010
*
Apéritif
Jaboulet Parallèle 45 Rosé 2009
*
Kamskjell og laks tataki
med jordskokkcréme og østersvinaigrette
Jaboulet Hermitage Chevalier de Stérimberg 2007, Blanc
**
Carpaccio av kalv
Tartar saus, kapers, cornichons og appelsin
Jaboulet Crozes Hermitage Les Jalets 2007
***
Mørbradfilet av okse
Cannelinicassoulet, spisskål og trøffelsaus
Madmoiselle L 2004
Château La Lagune 2000
****
Entrecôte av lam
Småløk, lammeterrin, kålrotpurè og kalvesjy
Jaboulet Crozes Hermitage Domaine de Thalabert 1995
Jaboulet Crozes Hermitage Domaine de Thalabert 2007
Jaboulet Hermitage La Chapelle 2004, Rouge
***
Pasjonsfruktdélice med jordbærsorbet
Jaboulet Aîné Muscat de Beaumes-de-Venise le Chant des Griolles 2007
**
Kaffe
*

Dette er vinene du blir servert denne kvelden:
 
• Jaboulet Hermitage Blanc Chevalier de Stérimberg 2007, ca pris kr 600,- (Ikke tilgjengelig i Norge)
• Jaboulet Crozes Hermitage Domaine de Thalabert 1995, ca pris kr 350.- (Ikke tilgjengelig i Norge)
• Ch. La Lagune 2000, ca pris kr 650.00 (spesialbestilling)
è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 27. april 2010 kl. 19.00 - 23.00
Pris: kroner 995,- pr. person
Sted: Ekebergrestauranten, Kongsveien 15, 0193 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 18.04.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her .
Spørsmål? Send en mail .
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Château La Lagune
Eiendommen som vi i dag kjenner som Château La Lagune har sine røtter tilbake til 1600-tallet og var tidligere kjent som Grand La Lagune.
 
Allerede tidlig på 1700-tallet etablerte Seguineau-familien La Lagune som en kvalitetsprodusent i Bordeaux, men det var etter overtakelsen av eiendommen av Jouffrey Piston i 1819 at Château La Lagune sementerte sin stilling som kvalitetsprodusent.
 
I den store klassifiseringen av 1855 var de aller fleste husene beliggende i kommunene St. Estèphe, St. Julien, Pauillac og Margaux. Foruten disse er det fem hus, med unntak for området Haut-Brion, som ikke ligger innenfor disse grensene og Château La Lagune er det ledende av disse.

Eiendommen er også den sørligste av de klassifiserte eiendommene i Haut-Médoc.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på kurset her
 
Gjenoppstandelse
Château La Lagune hadde som så mange Bordeaux-slott en vanskelig periode fra begynnelsen av 1900-tallet hvor antall hektar dyrket mark gikk fra 50 i 1900 til bare fire i 1954.
 
I 1958 ble eiendommen kjøpt opp av Georges Brunet som begynte den møysommelige prosessen med å vende Château La Lagune tilbake til fordums storhet. Selv om hans styre ikke varte lenger enn til 1961 fikk han kjøpt opp en rekke vinmarker, gjennomførte en stor replanting på hele eiendommen og invisterte i moderne vinmakerfasiliteter.
 
Brunets arbeid ble videreført av de nye eierene, Champagne Ayala og René Chayoux, og det var som nye eiere av Ayala at familien Frey fikk kontroll over den spennende eiendommen.
 
I dag dyrker Château La Lagune 60 % Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot og ikke mindre enn 10 % Petit Verdot, som er en svært høy andel for området.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på kurset her
 
170 år med tradisjoner
Romerne var de første som plantet vinranker langs den store Rhône-elven, og området øst i Frankrike har i dag noen av landets eldste vinmarker.
 
I 1834 begynte Antoine Jaboulet å dyrke vinranker i det fruktbare jordsmonnet i Hermitage, og iherdig arbeid og lidenskap for vinen ga raskt vin av ypperste kvalitet.
 
Det var Antoines sønn, Paul, som siden overtok vingården og som skulle gi navn til huset - Paul Jaboulet Aîné. Familien har siden den spede begynnelsen drevet huset etter tradisjonelle metoder.
 
Håndverket ikke glemt
I dag har huset ca 100 ha med vinmarker i noen av Rhônedalens beste områder, og har en gjennomsnittsalder på sine vinranker på hele 40 år. I de aller beste parsellene har de ranker som er opp til 80 år gamle, og som gir en utrolig konsentrasjon til vinene.
 
Fortsatt gjøres alt i vinmarkene for hånd, til og med innhøstningen, og selv de gamle håndvinsjene er fremdeles i bruk.
 
Vinene lagres i mellom ett til to år på eikefat i de gamle romerske sandstenstunnellene som finnes under Châteauneuf sur Isère, før de tappes på flaske for videre lagring.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på kurset her
 

Kommende kurs

Til toppen