3. februar 2003 i Oslo - Italiensk smaking med viner fra Casa Girelli

Casa Girelli er i dag et av Italias største privateide vinhus. Du skal få smake ikke mindre enn ni viner fra denne produsenten som har vinmarker flere steder i Italia. Canaletto, Casa Girelli og Villa Cafaggio er kjente navn for den som liker italiensk vin.

Vi smaker oss gjennom Italias vindistrikter med viner fra:

CASA GIRELLI
Det velrenommerte vinhuset Girelli ble grunnlagt av Giovanni Girelli mot slutten av det 19. århundre. Han bygget en liten vingård i Borghetto, sør i Trentino, der han fremstilte viner som raskt ble populære. Etterspørselen vokste så raskt at han i 1924 etablerte et av regionens første moderne vinifieringsanlegg. Etter krigen ble virksomheten flyttet til Trento, der hoveddelen av virksomheten fortsatt ligger. Casa Girelli er i dag et av Italias største privateide vinhus.

Dette er de to vinene fra Casa Girelli du skal få smake:
Druer: 100% Chardonnay
Karakteristikk: Virtuoso er flaggskipet fra Casa Girelli. Raffinert og kompleks vin full av rik Chardonnay-frukt og hint av frisk melon, touch av eik og balanserende friskhet.

Druer: 100% Primitivo
Karakteristikk: Virtuoso er flaggskipet fra Casa Girelli. Vinen har flott balanse og rike aromaer av bærfrukter og krydder. Rik og intens i munnen med solid fruktsødme og bløte tanniner godt støttet opp av diskret eikebruk.

CANALETTO
Alle Canaletto-vinene er utviklet ved at Casa Girelli har valgt ut et vinområde og en vinprodusent som er villig til å dyrke druer og fremstille vin nøyaktig etter Girellis spesifikasjoner. Stefano og Andrea arbeider svært nært med de lokale produsentene, og i fellesskap avgjør de når håndplukking av druene skal finne sted, helt ned til detaljene i vinifieringen, etterbehandling, lagring og tapping.

Dette er de fem vinene fra Canaletto du skal få smake:
Druer: 100% Montepulciano
Karakteristikk: Canaletto Montepulciano d'Abruzzo har dyp plommerød farge, duft av ung frukt med flott krydderpreg og kirsebærtoner. Smaken er rik, fruktig og velbalansert med fin syrestruktur og bløte tanniner. Ettersmaken er lang, myk og harmonisk med god fasthet.

Druer: 100% Primitivo
Karakteristikk:  Canaletto Primitivo di Puglia har en dyp rubinrød farge med en intens duft av ung bærpreget frukt med innslag av krydder og vanilje fra fatlagringen. Smaken er fyldig og rik med aromatisk fruktighet og fin avrunding. Lang og fruktpreget ettersmak med elegant eikepreg.

Druer: 85% Primitivo, 15% Merlot
Karakteristikk: En krydret fruktkarakter fra Nero D´Avoladruen blandes her med den saftige, rike og plommeaktige frukten fra Merlot. I likhet med de andre Canaletto-vinene er også dette en behagelig vin med god balanse og bløte tanniner som passer like godt med som uten følge av mat.

Druer: Chardonnay og Verdeca
Karakteristikk: Canaletto Chardonnay Verdeca har klar gyllengul farge. Duften er rik og aromatisk med toner av tropiske frukter. En frodig og forfriskende fruktighet med velbalansert syrestruktur. Lang ettersmak med rike frukttoner.

w Canaletto Pinot Grigio Garganega 2001 (Lanseres mars 2003 - bestillingsutvalget)
Druer: 60% Pinot Grigio, 40% Garganega
Karakteristikk: Canaletto Pinot Grigio Garganega er laget av de mest tradisjonelle italienske druetypene Pinot Grigio og Garganega. Druene er håndplukket og vinifiert separat. Canaletto Pinot Grigio Garganega er frisk, fruktig og aromatisk med god fylde og syrestruktur. Vinen har vært lagret på bunnfallet i 40 dager.

VILLA CAFAGGIO
Villa Cafaggio blir betegnet som juvelen blent Casa Girellis eiendommer. Denne tradisjonsrike vingården kan vise til en historie tilbake til 1400-tallet, da eiendommen ble drevet av benedictinermunker fra Siena. Villa Cafaggio består i dag av 63 hektar av den beste vinmarken i kommunen Greve, et av de mest prestisjefylte og naturskjønne områdene i Chianti Classico DOCC-appelasjonen. Da eiendommen ble kjøpt av familien Farkas i 1967 var den imidlertid sterkt preget av forfall. Stefano Farkas har siden den tid gjennomført en fullstendig modernisering og utstrakt nyplanting, slik at Villa Cafaggio i dag fremstår som en av de fremste vingårdene i området. Casa Girelli kjøpte seg inn i Villa Cafaggio mot slutten av 1980-tallet, og vinhuset eies i dag i fellesskap av Stefano Farkas og Stefano Girelli. I løpet av disse årene har "de 2 Stefanoer" ikke bare utviklet et fruktbart økologisk samarbeid, men også et personlig vennskap.

Dette er de to vinene fra Villa Cafaggio du skal få smake:
Druer: 100% Sangiovese
Karakteristikk: Villa Cafaggio Chianti Classico har en dyp purpurrød farge. Den har en utsøkt aroma av moden frukt med innslag av svarte bær og kirsebær. Vinen har god fylde, smaken er utsøkt fruktig og velbalansert med fin syrestruktur og bløte tanniner. Rik og harmonisk avslutning med en lett bitterhet i ettersmaken.

Druer:  100% Sangiovese
Karakteristikk:  San Martino har dyp, tett rubinrød farge. Elegant og moden vin med konsentrerte fruktaromaer og fint integrert eikepreg. Enormt smaksrik vin med aromaer av plomme, solbær og krydder. Denne flotte supertoscaner lages kun i de beste årganger!

Smakingen er avholdt

Tid: 3. februar kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678Oslo. Merk innbetalingen med 030203 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 29.01.03 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Kommende kurs

Til toppen