Drikke
41 prosent rabatt

41 prosent rabatt

Denne saftige anvendelige rødvinen bør du plukke med deg fra flyplassen.
Aase E. Jacobsen
06 November 2012 - 11:14

Prunotto Barbera d'Alba 2012 (33021) koster nemlig bare 88 kroner i taxfreebutikken, og det er jo 62 kroner mindre enn på polet. Denne saftige og friske vinen har svært mange bruksområder, fra gode torskeretter til svin, kylling, kalv og pasta med kremet saus.

Finn gode pastaretter her

Fra samme produsent finnes det også en helt fersk barolo, Prunotto Barolo Classico 2008 (33009). Det er imidlertid ikke like mye å spare i prosent for denne, men 54 kroner er fortsatt penger.

Prunotto er en vinprodusent som siden 1994 eies av Antinori. Men starten var i form av et kooperativ som var den dominerende formen for vinproduksjonen i Piemonte på begynnelsen av 1900-tallet. Da kooperativet i kjølvannet av første verdenskrig fikk problemer, vinbøndene ville ikke levere druer lenger, ble det lagt ned.

Les om verdens beste kooperativ

Alfredo Prunotto hadde fulgt kooperativet fra starten og var klar til å ta over. Han drev vinhuset fram til 1956 da han overlot driften til Colla-familien, og det var først fra 1960-tallet at Piemontes nye æra begynte å ta form. Etter Antinoris inntreden er fokuset mer og mer på å utvikle viner fra de såkalte cru-ene, som Bussia for barolo og Bric Turot for barbaresco.

Les om Bussia

Barberaen er imidlertid en blanding av druer fra en rekke vinmarker i Barbaresco, Treiso, Alba og Barolo. Og «standardbaroloen» henter sine fra de kalkholdige jordsmonnene i Monforte, Castiglione Falletto og Serralunga. I et litt utfordrende år som 2008 blir den derfor ekstra syrefrisk, mineralsk og slank.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her