41 prosent rabatt

41 prosent rabatt

Denne saftige anvendelige rødvinen bør du plukke med deg fra flyplassen.

Prunotto Barbera d'Alba 2012 (33021)  koster nemlig bare 88 kroner i taxfreebutikken, og det er jo 62 kroner mindre enn på polet. Denne saftige og friske vinen har svært mange bruksområder, fra gode torskeretter til svin, kylling, kalv og pasta med kremet saus.

Finn gode pastaretter her

Fra samme produsent finnes det også en helt fersk barolo, Prunotto Barolo Classico 2008 (33009) . Det er imidlertid ikke like mye å spare i prosent for denne, men 54 kroner er fortsatt penger.

Prunotto er en vinprodusent som siden 1994 eies av Antinori. Men starten var i form av et kooperativ som var den dominerende formen for vinproduksjonen i Piemonte på begynnelsen av 1900-tallet. Da kooperativet i kjølvannet av første verdenskrig fikk problemer, vinbøndene ville ikke levere druer lenger, ble det lagt ned.

Les om verdens beste kooperativ

Alfredo Prunotto hadde fulgt kooperativet fra starten og var klar til å ta over. Han drev vinhuset fram til 1956 da han overlot driften til Colla-familien, og det var først fra 1960-tallet at Piemontes nye æra begynte å ta form. Etter Antinoris inntreden er fokuset mer og mer på å utvikle viner fra de såkalte cru-ene, som Bussia for barolo og Bric Turot for barbaresco.

Les om Bussia

Barberaen er imidlertid en blanding av druer fra en rekke vinmarker i Barbaresco, Treiso, Alba og Barolo. Og «standardbaroloen» henter sine fra de kalkholdige jordsmonnene i Monforte, Castiglione Falletto og Serralunga. I et litt utfordrende år som 2008 blir den derfor ekstra syrefrisk, mineralsk og slank.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen