Absolut Combo Bombay

Helgens drinkforslag fra Apéritif er en smaksrik og særdeles frisk drink, eller nærmere bestemt en shot, basert på den smakssatte vodkaen Absolut Mandrin. Spesielt passende når vi nå nærmer oss påskeferien. Et godt alternativ til appelsiner og mandariner.
Redaksjonen
12 Mars 2004 - 13:37

Combos som en drinkserie ble i utgangspunket utviklet av en meget kjent kokk i sverige som heter Melker Andersson. Han har tre restauranter i Stockholm; Fredsgatan 12, Restuaranten og Grill. Se også www.f12.se.
 
Andersson kom sommeren 2002 til Absolut med de første variantene av combos. Bakgrunnen var at han som kokk ønsket å gjøre noe nytt, han ville vise hvordan ulike smaker som er svært forskjellig kan harmonere med hverandre. Dette forsøket ble svært vellykket og derfor lagde han også X-mas combos til julen 2002.
 
Den norske varianten kom igang gjennom et samarbeid mellom den norske importøren og Johan Kridj på Cosmopolitan. Kridj ble meget inspirert, spesielt fordi han ønsker å kombinere spennende løsninger for gjesten.
 
I Sverige har de utviklet konseptet videre med enkle combos for forbrukerne.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Absolut Combo Bombay shot

Fremgangsmåte

Alle ingrediensene mudles sammen med en morter og blandes så med Absolut Mandrin.

Shakes med is og serveres i et highballglass.

Serveres med en grissini dyppet i appelsinmarmelade.

Råstoff:

Sendt inn av Absolut

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her