Adelig amaronesmaking

Adelig amaronesmaking

Opplev italiensk vinmakerkunst i toppklasse i det vi smaker 13 elegante viner, hvorav hele seks amaroner, sammen med grevinne Massimilla Serego Alighieri og Carina Kurtilla.

Italia lager noen av verdens mest ettertraktede viner, og i naturskjønne omgivelser i nærheten av Verona og Gardasjøen, finner vi et av de mest berømte vinområdene - Veneto, og deres fabelaktige amarone-viner.
 
Det er ingen ringere enn grevinne Massimilla Serego Alighieri og Carina Kurttila, som vil lede oss igjennom en fantastisk smaking av hele 13 flotte viner, deriblant seks amaroner.
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
13 enestående viner og gammel amarone
Amarone har en spesiell plass i manges hjerter, og denne kvelden skal vi smake hele seks forskjellige amaroner fra to av Italias mest kjentevingårder, Serego Alighieri og Masi.
 
Her vil du selv kjenne hvor stor forskjell du kan finne på forskjellige amaroner, samt at du får en unik mulighet til å smake den sjeldne årgangen 1988.
 
Amarone-viner har en meget spennende utvikling etter ca 12 - 15 år hvor den skifter karakter - bli med og oppdag dette du også!
 
Vi nøyer oss ikke med det denne kvelden, men du får også oppleve bredden av Venetos vinmaking i det du får smake seks unike viner fra Serego Alighieri og Masi samt én elegant recioto.
 
Amarone-vinen regnes for noe av det aller beste du kan få innen vin, og etter at druene forsiktig har blitt høstet legges de på tørkeloftet hvor de får lov til å konsentrere sine aromaer. Mens druene ligger på store brett, sørger en konstant lufting for at de mister 30 - 40 prosent av væsken før de presses uhyre forsiktig.
 
Du får smake viner fra legendariske vinmarker i Valpolicella - Vaio Armaron, Mazzano, og Campolongo di Torbe - som alle har optimal solhelling, og som siden 1100-tallet har hatt et urokkelig renommé.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Adelig besøk
Denne kvelden får vi adelig besøk i det grevinne Massimilla Serego Alighieri kommer til Norge. Serego Alighieri er en av Italias mest kjente og historiske vingårder, med historie helt tilbake til 1353 da sønnen av Dante Alighieri, Pietro kjøpte eiendommen.
 
Sammen med Carina Kurtilla fra Masi, vil hun gi oss en grundig innføring i områdets spesialiteter og særegenheter, samt lede oss igjennom en smaking av kveldens fabelaktige viner.
 
Foredraget blir holdt på engelsk og svensk.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Masi"> Les mer om Serego Alighieri og Masi Agricola her
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.
 
Denne kvelden får du smake følgende viner:
 
 
 
• Masi Amarone della Valpolicella Classico 1988, kr 900,- (kun tilgjengelig i spesialsortiment i Vika og Valkendorfsgate)
 
 
 
Tid: Mandag 10. oktober 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 595,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo. Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
  Avbestillingsfrist: 02.10.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her .
 
Spørsmål? Send en mail .

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Kvalitet siden 1353
Serego Alighieri er en av Italias mest kjente og historiske vingårder.
 
Pietro, sønn av dikteren Dante Alighieri, kjøpte denne eiendommen i 1353. Allerede den gang ble det laget utmerket vin på godset - en tradisjon som har fortsatt gjennom tyve generasjoner i denne adelsfamilien.
 
Gården eies fortsatt av etterkommerne av forfatteren av den «Den Guddommelige komedie» (it. La Divina commedia), Greven Pieralvise Serego Alighieri, «ilConte», er tyvende generasjonen etter Pietro Alighieri.
 
På eiendommen finnes det i dag et gjestehus med åtte leiligheter samt fasiliteter for opplæring av kokker.
 
I tillegg til denne fantastiske eiendommen i Valpolicella, utvidet Serego Alighieri i 2007 med vinmarker i Maremma i Toscana. Masi står for markedsføring og eksport av vinene.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
Veneto på sitt beste
Masi er kjent som en av de beste produsentene i Veneto. De har vært eiet av familien Boscaini siden slutten av 1700-tallet, og har hele tiden produsert førsteklasses viner fra de druesortene - Corvina, Rondinella og Molinara - som er typiske og tradisjonelle for dette området nord i Italia.
 
Veksten i antall vinmarker har skjedd langsomt, men kontinuerlig, slik at kvaliteten på produksjonen hele tiden har vært under kontroll.
 
Masi er alene om å produsere fem forskjellige Amarone; Costasera, Serego Alighieri Vaio Armaron, Costasera Riserva, Campolongo di Torbe og Mazzano. Hver med sin egen personlige stil, og det som forener disse fem vinene er den kompromissløse kvaliteten.
 
Masi kontrollerer drøyt 150 hektar i Veneto-området, men har også vinmarker i Tupungato Valley i Mendoza i Argentina. De markedsfører også vinene til Serego Alighieri. I tillegg til røde og hvite viner produserer Masi også førsteklasses Grappa. De ble i 2004 kåret til «The European Winery of the Year» av det amerikanske fagbladet Wine Enthusiast.
 
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
   

Kommende kurs

Til toppen