Alder ingen hindring

Unge vinstokker behøver ikke nødvendigvis være annenrangs. Det er denne godbiten et godt bevis på.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

I vår del av verden yter ikke en vinstokk sitt maksimale før den har passert puberteten og vel så det - ikke så ulikt det som gjelder for oss med beina oppå jorda. Først mellom 12-15 års alder finner vinplanten sitt kvalitetsmessige leie.

Selvsagt godt hjulpet av så vel jordsmonn og klima som av vinbonden. Før det kan den enten være for produktiv eller ustabil, og dermed ikke et foretrukket bidrag til en vin som skal oppfylle forventinger fra forbrukeren.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Struttende seriøs
Musella Valpolicella Superiore 2012 (48345) derimot gjør det til de grader. Og det til tross for at vinstokkene kun er 5-10 år.

Den strutter riktignok av vitalitet som enhver ungdom, men er allerede en holden vin med flott preg av kirsebær og kirsebærkjerner samt litt fat.

Saftigheten er stor men den har likevel god fylde og fine tanniner. En behagelig fruktsødme gjør den til en veldig god og anvendelig matvin. Alt fra sofakos til kjøttgryter, og selvsagt det meste fra det italienske kjøkken.

Lavere avkastning
Årsaken til at denne vinen ikke bare skiller seg ut fra andre "unge" viner, men også fra mange andre valpolicella'er, er at druene kommer fra lavtytende vinplanter. I motsetning til det fortsatt rådende systemet i Valpolicella-regionen, nemlig pergola veronese , kommer så å si alle druene til Vigne Nuove fra vinmarker med klassisk oppbinding. Forskjellen i utbytte pr plante er 100 prosent (3 kilo mot 1,5 kilo), hvilket nødvendigvis må gi seg utslag i smaken.

Annerledes
Jordsmonnet varierer fra kalk og rød leire i noen parseller til hvit leire med vulkansk innslag i andre. Begge tilhører de beste jordsmonnstypene for Valpolicella . I tillegg er årgangen svært vellykket i området.

2004 står i stor kontrast til 2003 som er aktuell årgang for de to andre vinene til Musella. Den friske kirsebærkarakteren er her byttet ut med syltete og varme eksotiske toner. Annerledes men vel verd å prøve.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Musella Valpolicella Superiore 2014

Produsent:
Az. Agricola Musella
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
169,60 kr
Varenummer:
4834501
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen