Aloxe og Corton

De eneste røde grand cru'ene i denne delen av Burgund skuffer i denne testen. Når vinene koster pluss/minus 500 kroner, må vi kunne forvente mer.
Redaksjonen
16 April 2007 - 15:02

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Aloxe og Corton

+ (87p)
Corton Grand Cru 2001
Morey-Blanc
Frankrike - Burgund
VSD - ca. kr 515,00 (75cl)
KUN Horeca
WineTailor
Farge og duft: Brunrød. Flott rik elegant duft av modne skogsbær og syrlige bringebær, skogbunn, kjøtt, kål, matkjeller og eik.
Smak: Fyldig bløtt anslag, følger duften, moden karakter, fine syrer strammer opp sammen med tydelige men likevel ganske bløte tanniner, sitter lenge. (2001)
Bruksområde: Mat: Gode retter med lettere vilt.
Vurdering: Moden men holder fint i fire år til. Verd prisen. 87 p (2001)

(85p)
Aloxe Corton "Les Caillettes" 2003
Dom. Michel Juillot
Frankrike - Burgund
VSD - ca. kr 259,00 (75cl)
KUN Horeca
WineTailor
Farge og duft: Varm rød med lys kant. Flott duft av røde og mørke bær, krydder, cedertre, eik og urter/blomster.
Smak: Bløtt litt rustikt anslag, masse bringebær og syrlige bjørnebær, en del tanniner, fatpreget tørker noe ut mot slutten. (2003)
Bruksområde: Mat: Kjøttgryter.
Vurdering: Litt spesiell stil som kanskje kan tilskrives årgangen. Best innen et år eller to. Verd prisen. 85 p (2003)

(84p)
Aloxe Corton 1er cru Clos du Chapitre 1999
Morey-Blanc
Frankrike - Burgund
VSD - ca. kr 449,00 (75cl)
KUN Horeca
WineTailor
Farge og duft: Ung mørk rød med lys kant. Rik flott duft av varme modne bær, noe syltet preg, skogbunn og kompost, noe lær og fatkrydder.
Smak: Stramt saftig anslag, litt rustikk, middels fylde, en del tørrstoffer i finishen. (1999)
Bruksområde: Mat: Enklere kjøttretter.
Vurdering: En maskulin vin som mangler noe eleganse. Best innen et år. For dyr. 84 p (1999)

(84p)
Briailles Corton Grand Cru Clos de Roi 2001
Dom. Chandon de Briailles
Frankrike - Burgund
43750 Vectura - kr 521,60 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Moden rød. Moden duft med fine skogsaromaer og varme modne bær, jordsmonn og eik.
Smak: Saftig anslag, god syre, men mister litt interessen på grunn av litt rustikke tanniner og jordlig karakter, dør litt mot slutten. (2001)
Bruksområde: Mat: Rødt kjøtt.
Vurdering: En overraskende moden grand cru. Er dette en god flaske? 84 p (2001)
Laget av: Pinot noir
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Corton Grand Cru Cuvée Charlotte Dumay
Morey-Blanc
Frankrike - Burgund
VSD - ca. kr 449,00 (75cl)
KUN Horeca
WineTailor
Farge og duft: Mørk rød. Litt lukket duft med mye fat og mørke bær.
Smak: Bløtt rikt anslag, bløt syre, veldig modent bærpreg, eikepreget dominerer fra midten og utover, gir en litt tørr finish. (1998)
Bruksområde: Mat: Kjøttgryter.
Vurdering: Noe overeiket, litt luft hjelper men ikke nok, i hvert fall ikke på sikt. 83 p (1998)

Kork- /flaskefeil:
Les Valozières Aloxe-Corton 1. cru 2003
Dom. Chandon de Briailles
Frankrike - Burgund
43754 Vectura - kr 277,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (2003)
Laget av: Pinot noir
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du perfekt drikke til lutefisken
Tester
Drikke til lutefisk

Slik velger du perfekt drikke til lutefisken

Hvis du har lyst til å prøve noe nytt til lutefisken, eller ønsker deg flere alternativer så får du vite alt du trenger her

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Dagens rett

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata

Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her