Aloxe og Corton

De eneste røde grand cru'ene i denne delen av Burgund skuffer i denne testen. Når vinene koster pluss/minus 500 kroner, må vi kunne forvente mer.
Redaksjonen
16 April 2007 - 15:02

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Aloxe og Corton

+ (87p)
Corton Grand Cru 2001
Morey-Blanc
Frankrike - Burgund
VSD - ca. kr 515,00 (75cl)
KUN Horeca
WineTailor
Farge og duft: Brunrød. Flott rik elegant duft av modne skogsbær og syrlige bringebær, skogbunn, kjøtt, kål, matkjeller og eik.
Smak: Fyldig bløtt anslag, følger duften, moden karakter, fine syrer strammer opp sammen med tydelige men likevel ganske bløte tanniner, sitter lenge. (2001)
Bruksområde: Mat: Gode retter med lettere vilt.
Vurdering: Moden men holder fint i fire år til. Verd prisen. 87 p (2001)

(85p)
Aloxe Corton "Les Caillettes" 2003
Dom. Michel Juillot
Frankrike - Burgund
VSD - ca. kr 259,00 (75cl)
KUN Horeca
WineTailor
Farge og duft: Varm rød med lys kant. Flott duft av røde og mørke bær, krydder, cedertre, eik og urter/blomster.
Smak: Bløtt litt rustikt anslag, masse bringebær og syrlige bjørnebær, en del tanniner, fatpreget tørker noe ut mot slutten. (2003)
Bruksområde: Mat: Kjøttgryter.
Vurdering: Litt spesiell stil som kanskje kan tilskrives årgangen. Best innen et år eller to. Verd prisen. 85 p (2003)

(84p)
Aloxe Corton 1er cru Clos du Chapitre 1999
Morey-Blanc
Frankrike - Burgund
VSD - ca. kr 449,00 (75cl)
KUN Horeca
WineTailor
Farge og duft: Ung mørk rød med lys kant. Rik flott duft av varme modne bær, noe syltet preg, skogbunn og kompost, noe lær og fatkrydder.
Smak: Stramt saftig anslag, litt rustikk, middels fylde, en del tørrstoffer i finishen. (1999)
Bruksområde: Mat: Enklere kjøttretter.
Vurdering: En maskulin vin som mangler noe eleganse. Best innen et år. For dyr. 84 p (1999)

(84p)
Briailles Corton Grand Cru Clos de Roi 2001
Dom. Chandon de Briailles
Frankrike - Burgund
43750 Vectura - kr 521,60 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Moden rød. Moden duft med fine skogsaromaer og varme modne bær, jordsmonn og eik.
Smak: Saftig anslag, god syre, men mister litt interessen på grunn av litt rustikke tanniner og jordlig karakter, dør litt mot slutten. (2001)
Bruksområde: Mat: Rødt kjøtt.
Vurdering: En overraskende moden grand cru. Er dette en god flaske? 84 p (2001)
Laget av: Pinot noir
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Corton Grand Cru Cuvée Charlotte Dumay
Morey-Blanc
Frankrike - Burgund
VSD - ca. kr 449,00 (75cl)
KUN Horeca
WineTailor
Farge og duft: Mørk rød. Litt lukket duft med mye fat og mørke bær.
Smak: Bløtt rikt anslag, bløt syre, veldig modent bærpreg, eikepreget dominerer fra midten og utover, gir en litt tørr finish. (1998)
Bruksområde: Mat: Kjøttgryter.
Vurdering: Noe overeiket, litt luft hjelper men ikke nok, i hvert fall ikke på sikt. 83 p (1998)

Kork- /flaskefeil:
Les Valozières Aloxe-Corton 1. cru 2003
Dom. Chandon de Briailles
Frankrike - Burgund
43754 Vectura - kr 277,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (2003)
Laget av: Pinot noir
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skap fargeglede rundt middagsbordet
Dagens rett

Skap fargeglede rundt middagsbordet

En fargesterk gulrotsuppe med linser og lett chilibitt frisker opp en mørk høstdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her