Aloxe og Corton

De eneste røde grand cru'ene i denne delen av Burgund skuffer i denne testen. Når vinene koster pluss/minus 500 kroner, må vi kunne forvente mer.
Redaksjonen
16 April 2007 - 16:02

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Aloxe og Corton

+ (87p)
Corton Grand Cru 2001
Morey-Blanc
Frankrike - Burgund
VSD - ca. kr 515,00 (75cl)
KUN Horeca
WineTailor
Farge og duft: Brunrød. Flott rik elegant duft av modne skogsbær og syrlige bringebær, skogbunn, kjøtt, kål, matkjeller og eik.
Smak: Fyldig bløtt anslag, følger duften, moden karakter, fine syrer strammer opp sammen med tydelige men likevel ganske bløte tanniner, sitter lenge. (2001)
Bruksområde: Mat: Gode retter med lettere vilt.
Vurdering: Moden men holder fint i fire år til. Verd prisen. 87 p (2001)

(85p)
Aloxe Corton "Les Caillettes" 2003
Dom. Michel Juillot
Frankrike - Burgund
VSD - ca. kr 259,00 (75cl)
KUN Horeca
WineTailor
Farge og duft: Varm rød med lys kant. Flott duft av røde og mørke bær, krydder, cedertre, eik og urter/blomster.
Smak: Bløtt litt rustikt anslag, masse bringebær og syrlige bjørnebær, en del tanniner, fatpreget tørker noe ut mot slutten. (2003)
Bruksområde: Mat: Kjøttgryter.
Vurdering: Litt spesiell stil som kanskje kan tilskrives årgangen. Best innen et år eller to. Verd prisen. 85 p (2003)

(84p)
Aloxe Corton 1er cru Clos du Chapitre 1999
Morey-Blanc
Frankrike - Burgund
VSD - ca. kr 449,00 (75cl)
KUN Horeca
WineTailor
Farge og duft: Ung mørk rød med lys kant. Rik flott duft av varme modne bær, noe syltet preg, skogbunn og kompost, noe lær og fatkrydder.
Smak: Stramt saftig anslag, litt rustikk, middels fylde, en del tørrstoffer i finishen. (1999)
Bruksområde: Mat: Enklere kjøttretter.
Vurdering: En maskulin vin som mangler noe eleganse. Best innen et år. For dyr. 84 p (1999)

(84p)
Briailles Corton Grand Cru Clos de Roi 2001
Dom. Chandon de Briailles
Frankrike - Burgund
43750 Vectura - kr 521,60 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Moden rød. Moden duft med fine skogsaromaer og varme modne bær, jordsmonn og eik.
Smak: Saftig anslag, god syre, men mister litt interessen på grunn av litt rustikke tanniner og jordlig karakter, dør litt mot slutten. (2001)
Bruksområde: Mat: Rødt kjøtt.
Vurdering: En overraskende moden grand cru. Er dette en god flaske? 84 p (2001)
Laget av: Pinot noir
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Corton Grand Cru Cuvée Charlotte Dumay
Morey-Blanc
Frankrike - Burgund
VSD - ca. kr 449,00 (75cl)
KUN Horeca
WineTailor
Farge og duft: Mørk rød. Litt lukket duft med mye fat og mørke bær.
Smak: Bløtt rikt anslag, bløt syre, veldig modent bærpreg, eikepreget dominerer fra midten og utover, gir en litt tørr finish. (1998)
Bruksområde: Mat: Kjøttgryter.
Vurdering: Noe overeiket, litt luft hjelper men ikke nok, i hvert fall ikke på sikt. 83 p (1998)

Kork- /flaskefeil:
Les Valozières Aloxe-Corton 1. cru 2003
Dom. Chandon de Briailles
Frankrike - Burgund
43754 Vectura - kr 277,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (2003)
Laget av: Pinot noir
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her