Amaronekupp

Denne amaronen byr på utrolig mye for tre hundrelapper. Miniutgaven er også et kupp til drøye to hundre kroner.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Det er lett å skue en vin på prisen, og kanskje spesielt en vin av typen amarone, som nødvendigvis må koste en del tatt den omstendelige fremstillingsprosessen i betraktning. Men L'Amarone Amarone della Valpolicella Classico 2004 (55696) fra Buglioni er faktisk laget på tradisjonelt vis hvilket vil si lufttørking av druene frem til midten av januar måned før de settes til gjæring. En prosess som reduserer utbyttet kraftig fra hver vinstokk. For denne amaronen er det snakk om ca én liter fra hver plante, hvilket er lite i Veneto hvor den klassiske pergolaen dominerer.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Nydelig viltvin med tiden
Tørkingen gir mye såkalte tørrstoffer, her 39 g/liter, som er godt over minimumsgrensen som blant andre Amarone Families holder seg til. Og smaken er konsentrert så det holder. En heftig vin med vanvittig bra kirsebærfrukt som i dag bør nytes til rike kjøttretter eller til smaksrike oster. Med tiden vil den bli en aldeles nydelig viltvin.

Prisen er ekstra lav tatt i betraktning at den holder 16 prosent. Ikke det at jeg verdsetter høyest mulig alkohol, men i vårt bakvendtland øker prisen med prosentene. Og ekte amarone må nødvendigvis ha høy alkohol all den tid en er laget av druer med svært høyt sukkerinnhold. Ellers ville den vært søt, som en recioto . Buglioni lager en knallbra versjon av denne også, men den er ikke tilgjengelig i øyeblikket.

Vin og mat
Det er derimot deres miniamarone, Il Bugiardo Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2010 (55694) , som navnet til tross er halvparten ripasso og halvparten amarone. Og et veldig godt alternativ for den som synes at amarone kan bli litt vel mye, men som elsker den karakteristiske syltete kirsebærfrukten. Det får du massevis av i denne svært så vellykkete 2005-ripassoen.

Buglioni er et relativt nytt vinblad siden de kun har laget vin siden 1993. Og det var oppkjøpet av en eiendom i San Pietro in Caraiano ( Fumane ) som satte dem på sporet. Men røttene i Verona-regionen er dype. Familien har lange tradisjoner innen tekstil som har vært en av de viktigste industrigrenene i regionen siden middelalderen. I dag deler familien sin tid mellom vin og serveringssteder. L'Osteria del Bugliardo finnes nå på tre adresser, i Verona, Bolsano og Santa Maria di Negrar. I tillegg har Buglioni åpnet et agriturismo i luksusklassen i San Ambrogio di Valpolicella.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

L'Amaronc Amarone della Valpolicella Classico 2009

Produsent:
Az. Agr. Buglioni
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
413,80 kr
Varenummer:
5569601
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Il Bugiardo Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2011

Produsent:
Cantine Buglioni
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
199,90 kr
Varenummer:
5569401
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen