Andre østsideappellasjoner

Redaksjonen
18 April 2008 - 16:12

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2008. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Andre østsideappellasjoner

+ (87p)
Krigsskolens Vin No. 3 1997
Francois Janoueix
Frankrike - Bordeaux - Montagne St.-Émilion
33257 Vectura - kr 163,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Gavin
Farge og duft: Mørk rød med brunlig kant. Fin svakt moden duft med søte bær, varme jordtoner, trevirke, grønne toner og lær.
Smak: Bløtt middels fyldig anslag, saftig med fin syre, myk og innsmigrende, sitter veldig lenge. (1997)
Bruksområde: Ikke for kraftige retter med svin eller lam.
Vurdering: En moden vin som fortsatt har noe å gå på. Godt kjøp. 87 p (1997)
Laget av: 80% merlot, 20% cabernet franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Ch. Mercier Cuvée Prestige 2001
Ph. Chety
Frankrike - Bordeaux
47081 Vectura - kr 163,50 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Danvik Vin
Farge og duft: Mørk rød. Veldig tiltalende klassisk duft med fine modne bærtoner, krydder og skogbunn.
Smak: Friskt anslag, god frukt, noe grønt mot slutten, fine myke tanniner, siter en god stund. (2001)
Bruksområde: Lam eller svin med saus.
Vurdering: En god matvin som er best innen et par år. Godt kjøp. 86 p (2001)
Laget av: Cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, malbec
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Les Cimes du Ch. Clos Daviaud 2005
Terra Burdigala
Frankrike - Bordeaux
49910 VSD - kr 216,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Ung mørk rød. Litt rustikk bærduft med innslag av jordsmonn, sjokolade og eik.
Smak: Saftig ungdommelig anslag, følger duften, fast med fint fatpreg, bra syre, litt grønne toner i finishen. (2005)
Bruksområde: Ikke for raffinerte kjøttretter.
Vurdering: En klassisk østsidebordeaux som tåler et par-tre år. Godt kjøp. 86 p (2005)
Laget av: 70 % merlot og 30 % cabernet franc
Alkoholinnhold: 13,5 % vol.
Bestill her:

(85p)
Ch. Mercier 2004
Ph. Chety
Frankrike - Bordeaux
41591 Vectura - kr 132,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Danvik Vin
Farge og duft: Mørk rød. Fin ung frisk duft av røde bær, skogsbær, eik, jordsmonn.
Smak: Middels fylde i anslaget, saftig tvers gjennom, fine bløte tanniner, sitter noe. (2004)
Bruksområde: Lam, svin.
Vurdering: En saftig og behagelig vin for de neste to årene. Godt kjøp. 85 p (2004)
Laget av: Merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon, malbec
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(85p)
Ch. Hervé-Laroque 1998
Jean-Noël Hervé
Frankrike - Bordeaux - Fronsac
14298 Vectura - kr 182,20 (75cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Mørk rød med lysere kant. Røde og mørke bær, krydder og jordsmonn/mineraler.
Smak: Bløtt og samtidig saftig anslag, følger duften, bløte tanniner, ok lengde. (1998)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En veldig bløt og innsmigrende vin som er best nå. Verd prisen. 85 p (1998)
Laget av: 65% merlot, 25% cabernet franc, 10% cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 10 md. Fatlagring og 18 md. Flaskemodning før salg.
Bestill her:

(84p)
Ch. du Tertre 2003
Francois Janoueix
Frankrike - Fronsac
13670 Vectura - kr 182,70 (75cl)
Bestillingsutvalg
Gavin
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Varm bærpreget duft med litt solbær, jordsdmonn, eik og krydder særlig anis.
Smak: Bløtt anslag, fin saftighet, litt grønne toner i finishen. (2003)
Bruksområde: Saftig lyst kjøtt.
Vurdering: En lettdrikkelig bordeaux som er best nå. Verd prisen. 84 p (2003)
Laget av: 90% merlot, 10% cabernet franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 2 md. Flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Ch. Saint-André Corbin 2002
G.F.A. Robert Carré
Frankrike - Bordeaux - Saint-Georges-Saint-Emilon
11153 VSD - kr 199,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Rød med lys kant. Frisk duft av røde bær, urter og grønn paprika.
Smak: Fast i anslaget, fin syre, ok tanniner, sitter en stund. (2002)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: Veldig saftig og lettdrikkelig vin som er best innen et år. Verd prisen. 84 p (2002)
Laget av: 80% merlot, 20% cabernet franc
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md fatlagring, 8 md flaskemodning før salg.
Bestill her:

÷ (83p)
Ch. les Huberts 2001
Denis Bergeon
Frankrike - Premières Côtes de Blaye
40409 Cuveco - kr 129,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge ogduft: Rød med lys kant. Behagelig duft.
Smak: Ren og saftig i starten, ganske bløt, middels fyldig, sitter noe. (2001)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En lettdrikkelig bordeaux som bør nytes nå. Verd prisen. 83 p (2001)
Laget av: 55% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon
Bestill her:

÷ (83p)
Concerto 2004
Lafon
Frankrike - Bordeaux
49532 VSD - kr 337,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Dyp rød nesten svart. Veldig tett nærmest fet duft av mørke bær, matjord, eik og brent tre.
Smak: Fyldig og fast med en del tanniner, frisk bærfrukt, en del grønne toner, mye fat som tar helt overhånd. (2004)
Bruksområde: Rødt kjøtt med saus.
Vurdering: En litt overeiket moderne bordeaux. Bør dekanteres og kansklej lagres litt. Tåler fint et par-tre år. Knapt verd prisen. 83 p (2004)
Laget av: 40 % merlot, 40 % malbec, 20 % cabernet franc
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:
 
Kork-/flaskefeil:

Ch. Manoir de Gravoux 2005
Terra Burdigala
Frankrike - Bordeaux
49904 VSD - kr 171,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (2005)
Laget av: 88 % merlot, 12 % cabernet franc
Alkoholinnhold: 13,5 % vol.
Bestill her:

Ch. de Fonbel 2003
Ch. Fonbel
Frankrike - Bordeaux
49228 VSD - kr 225,20 (75cl)
Bestillingsutvalg
Servco
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (2003)
Laget av: 80 % merlot, 20 % cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

Ch. Petit-Figeac 2002
S.N.C.E.P.V.
Frankrike - Bordeaux
44746 VSD - kr 282,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (2002)
Laget av: 60% merlot, 40% cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Høstens deiligste ost har kommet og vinmatchene er uten like
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Høstens deiligste ost har kommet og vinmatchene er uten like

Mange sparker i gang oktober med å kjøpe denne smeltedigelen av en ost. Det finnes ikke en hipp og trendy vinbar i Oslo som ikke har denne på menyen i sesong. Og hvorfor skulle de la være? Det er en helt magisk ost når den kommer fra ovnen

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik
Dagens rett
Toscansk bønnesuppe

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik

Toscansk bønnesuppe er perfekt høstmat. Men selv om originalen krever god planlegging, kan du jukse med ferdigkokte hvite bønner. Dermed blir det mulig å skape lun stemning også på en mandag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt
Guide
Oppskrifter eplekake

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt

Eplekaker blir vi aldri lei. Her har vi samlet de beste oppskriftene også på desserter med epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Feir eplets dag med disse tipsene
Guide
Guide

Feir eplets dag med disse tipsene

Eplet er ikke bare det perfekte mellommåltid, men har så mange andre gode sider, at du ikke kan la være å lese mer.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Høstens deiligste ost har kommet og vinmatchene er uten like
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Høstens deiligste ost har kommet og vinmatchene er uten like

Mange sparker i gang oktober med å kjøpe denne smeltedigelen av en ost. Det finnes ikke en hipp og trendy vinbar i Oslo som ikke har denne på menyen i sesong. Og hvorfor skulle de la være? Det er en helt magisk ost når den kommer fra ovnen

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik
Dagens rett
Toscansk bønnesuppe

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik

Toscansk bønnesuppe er perfekt høstmat. Men selv om originalen krever god planlegging, kan du jukse med ferdigkokte hvite bønner. Dermed blir det mulig å skape lun stemning også på en mandag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på litt hverdagsluksus med denne fiskegryten
Dagens rett
Fiskegryte med sopp

By på litt hverdagsluksus med denne fiskegryten

Har du nyplukket sopp, blir den ekstra god, men sjampinjong fra butikken gjør også susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 18. oktober Oslo

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana

En aften der eksklusive viner kommer som perler på en snor. Dette er et hus med Toscanske viner av ypperste kvalitet; Grattamacco, Tenuta San Giorgio, Castello ColleMassari og legendariske Poggio di Sotto

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk
Dagens rett
Enkel lasagne

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk

Det vil si: Lasagne må få lov å få en tur innom ovnen. Men det er vanskelig å få til en bedre hjemmelaget lasagne rett etter jobb, enn denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt
Guide
Oppskrifter eplekake

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt

Eplekaker blir vi aldri lei. Her har vi samlet de beste oppskriftene også på desserter med epler.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her