Anvendelig italiensk hvitvin

Anvendelig italiensk hvitvin

Denne rimelige hvitvinen finnes i alle polhyller og er samtidig et knallkjøp.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Fontezoppa Verdicchio di Matelica 2013 (5891) er fruktig og frisk og har samtidig veldig mye smak og litt særpreg. Dette sammen med god fylde gjør at den loser deg trygt gjennom måltidet. Den passer faktisk til veldig mye. Alt fra sjømat, via grønnsaksretter til kylling.

Finn godt matfølge til vinen

Dessuten er den deilig å nippe til når du bare skal ha et glass hvitvin.

Gammel sjøbunn

Den lave prisen og den store distribusjonen gjør nok at mange overser denne lille perlen. For den lages slett ikke i megakvanta, bare 45.000 flasker som er veldig lite i denne prisklassen.

Den kommer fra et veldig interessant område, Matelica, som i kombinasjon med druen verdicchio gir en vin med mye karakter. Jordsmonnet er gammel sjøbunn og gir derfor et tydelig mineralpreg, kalk og fjære, til vinen.

Les mer om Matelica

Matelica ligger langt høyere og langt mer kupert enn Castelli di Jesi som er det viktigste området for verdocchio. Sammen med østvendte vinmarker sikrer dette bedre syre og lavere alkohol, hvilket kler denne vinstilen veldig godt.

Når det er sagt, finnes det også kraftigere verdicchioer også fra Matelica, nemlig de som er laget av sent høstete druer. Produsenten Monacesca viste nylig fram sin Mirum Verdicchio di Matelica Riserva 2010 (80198) i åtte årganger fra 1994 til 2010 som demonstrerer denne vinstilens gode lagringspotensial. 

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Fontezoppa Verdicchio di Matelica 2013

Produsent:
Cantine Fontezoppa
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Marche
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
589101
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 
 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen