Årets happening for whiskyelskere

Tiden mange av oss har ventet på er her endelig igjen - kommende helg er det duket for den tredje Oslo whiskyfestival.
Redaksjonen
01 November 2006 - 18:33

Enten du er ihuga whiskyentusiast, fersk nybegynner eller bare rett og slett nysgjerrig på det skotske livets vann - Oslo er definitivt stedet 3. og 4. november.

Denne helgen blir nemlig Oslo Whiskyfestival arrangert for tredje gang, og her kan whisky-interesserte lære mer om whisky, dens historie, kultur og mangfold ved å smake kjente og ukjente whiskymerker fra forskjellige land.
 
Du har muligheten til å smake 120 forskjellige whiskyer denne helgen, være med på konkurranser, delta i masterclasses, og kanskje det er nettopp din favorittwhisky som kåres til "best-i-festival"?

Møt en legende
Charles MacLean er et velkjent navn innen whiskyverdenen. Han har publisert åtte bøker over temaet whisky, og var med å starte opp Whisky Magazine i 1995.
 
På fredag kan du møte denne kunnskapsrike herren i det han tar deg med gjennom en reise i whiskyens modningsprosess i en egen Masterclass. Ved bruk av whisky fra ett destilleri innvier han oss i  hemmelighetene rundt fatets innflytelse på spriten.

Spennende temaer
Det vil foruten MacLeans foredrag bli holdt flere andre masterclasses med et bredt spekter av temaer, fra whisky og mat i kombinasjon, til hvorfor pot-stillsene er laget av kobber. Mer informasjon om temaene finner du på whiskyfestivalens hjemmeside .

Keeper of the Quaich
Festivalen arrangeres av Chris Maile som er av skotsk herkomst, nærmere bestemt Isle of Skye. En medfødt interesse for whisky har ført til et engasjement som whiskykonsulent i Norge. Han har reist landet rundt med whiskysmakinger i mer enn syv år, og har gjennom mer enn 250 smakinger med ulike grupper, fra små whiskylag med fire medlemmer til Bergen filmfestival med 140 deltakere beriket både gane og luktesans hos mang en ivrig deltaker.

Som en anerkjennelse av Chris' betydelige bidrag til økt kunnskap om skotsk whisky i Norge gjennom mange år, ble han opptatt som "Keeper of the Quaich" i en seremoni på Blair Castle i Skottland den 3. oktober 2005.
 
For mer informasjon om programmet samt billetter, se festivalens hjemmesider (klikk).
 
Oslo Whiskyfestival 2006
 
Konferansesenteret Høyres Hus
Stortingsgata 20
0117 Oslo 

Fredag 3. november 2006 : Kl. 17.00 - 21.00
Lørdag 4. november 2006 : Kl. 13.00 - 19.00
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her