Årets happening for whiskyelskere

Tiden mange av oss har ventet på er her endelig igjen - kommende helg er det duket for den tredje Oslo whiskyfestival.

Enten du er ihuga whiskyentusiast, fersk nybegynner eller bare rett og slett nysgjerrig på det skotske livets vann - Oslo er definitivt stedet 3. og 4. november.

Denne helgen blir nemlig Oslo Whiskyfestival arrangert for tredje gang, og her kan whisky-interesserte lære mer om whisky, dens historie, kultur og mangfold ved å smake kjente og ukjente whiskymerker fra forskjellige land.
 
Du har muligheten til å smake 120 forskjellige whiskyer denne helgen, være med på konkurranser, delta i masterclasses, og kanskje det er nettopp din favorittwhisky som kåres til "best-i-festival"?

Møt en legende
Charles MacLean er et velkjent navn innen whiskyverdenen. Han har publisert åtte bøker over temaet whisky, og var med å starte opp Whisky Magazine i 1995.
 
På fredag kan du møte denne kunnskapsrike herren i det han tar deg med gjennom en reise i whiskyens modningsprosess i en egen Masterclass. Ved bruk av whisky fra ett destilleri innvier han oss i  hemmelighetene rundt fatets innflytelse på spriten.

Spennende temaer
Det vil foruten MacLeans foredrag bli holdt flere andre masterclasses med et bredt spekter av temaer, fra whisky og mat i kombinasjon, til hvorfor pot-stillsene er laget av kobber. Mer informasjon om temaene finner du på whiskyfestivalens hjemmeside .

Keeper of the Quaich
Festivalen arrangeres av Chris Maile som er av skotsk herkomst, nærmere bestemt Isle of Skye. En medfødt interesse for whisky har ført til et engasjement som whiskykonsulent i Norge. Han har reist landet rundt med whiskysmakinger i mer enn syv år, og har gjennom mer enn 250 smakinger med ulike grupper, fra små whiskylag med fire medlemmer til Bergen filmfestival med 140 deltakere beriket både gane og luktesans hos mang en ivrig deltaker.

Som en anerkjennelse av Chris' betydelige bidrag til økt kunnskap om skotsk whisky i Norge gjennom mange år, ble han opptatt som "Keeper of the Quaich" i en seremoni på Blair Castle i Skottland den 3. oktober 2005.
 
For mer informasjon om programmet samt billetter, se festivalens  hjemmesider (klikk) .
 
Oslo Whiskyfestival 2006
 
Konferansesenteret Høyres Hus
Stortingsgata 20
0117 Oslo 

Fredag 3. november 2006 : Kl. 17.00 - 21.00
Lørdag 4. november 2006 : Kl. 13.00 - 19.00

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen