Årets store akevittsmaking med Halvor Heuch

Møt skaperen av noen av Norges flotteste brenneviner, Halvor Heuch, og smak syv fantastiske akevitter i perfekt harmoni med maten som serveres.
Redaksjonen
10 November 2006 - 17:43

Du har muligheten til å bli med på en aften med syv flotte akevitter i sitt rette element - matchet med mat.
 
Kanskje du finner nettopp nye spennende bruksområder for akevitten, eller finner en ny favoritt blant de mange livets vann vi skal smake denne kvelden?!
 
Til det hele serveres det et såvel et lyst øl som herlig juleøl av den sterke sorten.
 
è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)
 
Mester innen brennevin
Det er Norges fremste destillatør, Halvor Heuch, som geleider oss gjennom denne fantastiske kvelden. Her vil du få vite det meste du måtte ønske om norsk akevitt, og selvsagt også prøve dem opp mot så vel klassiske som mer moderne retter i det vi serverer tapastallerker tilpasset de enkelte akevittene.
 
Etter dette vil juletradisjonene aldri bli det samme!

Akevitt til mat
Dette blir en spennende aften, les bare hva Halvor Heuch sa til Apéritif om akevitt og mat for noen år siden:
 
- Jeg nyter gjerne en Opland 3 Stjerner til bacalao, og en Lysholm no. 1 eller Faun til får-i-kål av lam. Aller helst vil jeg ha min får-i-kål av fett, godt fårekjøtt. For så å varme den opp og spise den dagen derpå, etter at noe av det stivnede fettlaget er fjernet. Slik trenger fettet godt inn i kålen som blir lett karamellisert etter all kokingen. Da duger bare en ordentlig akevitt som Simers Taffel.
 

è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)

Akevitt er umåtelig populært nå før jul, så pass på å sikre deg og dine en plass på dette spennende arrangementet.

MENY
Akevitt & mat med Halvor Heuch
22. november 2006
*
Tapastallerken
Årgangs-Matjessildfilet
Rakfisk med klassisk tilbehør
Tomatisert Bacalao
Røkt lammeskank med rotgrønnsaker
Sitrus- og soyaglasert andebryst med fennikelsalat
Røkt pinnekjøtt
***
Dessert:
Fruktterte med friske bær
****

Dette er akevittene vi får smake denne kvelden:
I tillegg til akevittene får vi servert Hansa Premium og Hansa Ekstra Vellagret Julebrygg 2006.  Apéritif sitt eminente smakspanel har testet mer enn 60 forskjellige juleøl, og hele testen finner du her (klikk).
.
 

Tid: 22. november 2006 kl. 19.00 - 22.30
Pris: kroner 745 inkl. mva
Sted: Oslo Militære Samfund, Myntgaten 3, 0151 Oslo (inngang Kongens gate)

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 221106. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 18.11.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her