Årets store akevittsmaking med Halvor Heuch

Møt skaperen av noen av Norges flotteste brenneviner, Halvor Heuch, og smak syv fantastiske akevitter i perfekt harmoni med maten som serveres.
Redaksjonen
10 November 2006 - 16:43

Du har muligheten til å bli med på en aften med syv flotte akevitter i sitt rette element - matchet med mat.
 
Kanskje du finner nettopp nye spennende bruksområder for akevitten, eller finner en ny favoritt blant de mange livets vann vi skal smake denne kvelden?!
 
Til det hele serveres det et såvel et lyst øl som herlig juleøl av den sterke sorten.
 
è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)
 
Mester innen brennevin
Det er Norges fremste destillatør, Halvor Heuch, som geleider oss gjennom denne fantastiske kvelden. Her vil du få vite det meste du måtte ønske om norsk akevitt, og selvsagt også prøve dem opp mot så vel klassiske som mer moderne retter i det vi serverer tapastallerker tilpasset de enkelte akevittene.
 
Etter dette vil juletradisjonene aldri bli det samme!

Akevitt til mat
Dette blir en spennende aften, les bare hva Halvor Heuch sa til Apéritif om akevitt og mat for noen år siden:
 
- Jeg nyter gjerne en Opland 3 Stjerner til bacalao, og en Lysholm no. 1 eller Faun til får-i-kål av lam. Aller helst vil jeg ha min får-i-kål av fett, godt fårekjøtt. For så å varme den opp og spise den dagen derpå, etter at noe av det stivnede fettlaget er fjernet. Slik trenger fettet godt inn i kålen som blir lett karamellisert etter all kokingen. Da duger bare en ordentlig akevitt som Simers Taffel.
 

è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)

Akevitt er umåtelig populært nå før jul, så pass på å sikre deg og dine en plass på dette spennende arrangementet.

MENY
Akevitt & mat med Halvor Heuch
22. november 2006
*
Tapastallerken
Årgangs-Matjessildfilet
Rakfisk med klassisk tilbehør
Tomatisert Bacalao
Røkt lammeskank med rotgrønnsaker
Sitrus- og soyaglasert andebryst med fennikelsalat
Røkt pinnekjøtt
***
Dessert:
Fruktterte med friske bær
****

Dette er akevittene vi får smake denne kvelden:
I tillegg til akevittene får vi servert Hansa Premium og Hansa Ekstra Vellagret Julebrygg 2006.  Apéritif sitt eminente smakspanel har testet mer enn 60 forskjellige juleøl, og hele testen finner du her (klikk).
.
 

Tid: 22. november 2006 kl. 19.00 - 22.30
Pris: kroner 745 inkl. mva
Sted: Oslo Militære Samfund, Myntgaten 3, 0151 Oslo (inngang Kongens gate)

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 221106. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 18.11.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her