Arketypisk og godt

Ukens vin skiller seg ut i kategorien californiske viner under 150 kroner. Og det finnes mer godt i kulissene.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Amerikanske viner er ikke de mest solgte her til lands. Faktisk er USA (les California) det minst betydningsfulle blant de store vinlandene.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Brorparten av salget er dessuten svært enkle rødviner som stort sett bare tilfredsstiller den delen av markedet som leter etter bløthet og sødme til en grei pris.

Ravenswood Zen of Zin 2004 (48549) derimot har mye mer å by på både av karakter og fraspark enn andre zinfandeler i samme prisklasse. Også Ravenswoods egen " standardzinfandel ".

Ingen tøffing
I Zen of Zin som er laget av druer fra gamle vinstokker, er det mer av alt, bedre fylde og bedre syre som balanserer den karakteristiske californiske bær- og fatsødmen samt de relativt bløte tanninene.

Som skapt til grillet eller stekt kjøtt. Den er imidlertid fortsatt et stykke unna det maksimale zinfandeldruen kan klare i form av muskelkraft og karakter.

Masse muskler
For det er nemlig ikke småtterier som kan hentes ut av denne arketypiske californieren. "It's got all of California in it" er en beskrivelse som ble servert under et foredrag om zinfandel  - og det stemmer til de grader.

Ravenswood med Joel Peterson i spissen, er en av de fremste spesialistene på denne druen. Allerede på neste kvalitetsnivå som bare ligger noen tiere unna, Lodi Zinfandel , Napa Valley Zinfandel og Sonoma County Zinfandel , viser den en større muskelmasse og temperament.

Hit men ikke lenger
Og på toppnivå med enkeltvinmarksvinene, Dickerson , Teldeschi og Barricia , er den i mål - hit men ikke lenger! Disse vinene er laget av druer fra svært gamle vinstokker som bare produserer et drøyt tonn pr hektar. Og produseres derfor i svært små kvanta.

De eldgamle parsellene som har fått leve sitt liv helt upåvirket av vinrushet i Napa/Sonoma, eies ikke av Peterson selv, men utgjør definitivt juvelen i kronen på hans livsverk med zinfandel.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnene og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Ravenswood Zen of Zin 2004

Produsent:
Ravenswood
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
USA
Område:
California
Pris:
145,00 kr
Varenummer:
4854901
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen