Dagens rett
Hjemmelagde  fiskekaker blir til festmåltid når de serveres som thai-gatemat
Foto: (Vasil Dimitrov)

Hjemmelagde fiskekaker blir til festmåltid når de serveres som thai-gatemat

Lag et thai inspirert måltid med norske råvarer - og skap en fryd for smaksløkene.
25 Oktober 2024 - 23:00

Ekte thai-mat får du selvsagt bare med lokale råvarer, men norske råvarer som sei og hyse, kålrot og poteter, kan fint erstatte så vel ris og papaya, for å skape en smakfull opplevelse. Selvsagt godt støttet av thai-ingredienser som sriracha og fish sauce som i dag er å få tak i absolutt overalt. 

Asiatiske fiskekaker med thai råkostsalat og potetmos

Asiatiske fiskekaker med thai råkostsalat og potetmos

Fremgangsmåte

  1. Ha fiskefilet i biter i en food processor.
  2. Tilsett salt og kjør til massen blir fast og kan formes til en ball.
  3. Ha i potetmel, ingefær, chilli, koriander og eggehviter, kjør godt sammen.
  4. Spe med melken.
  5. Farsen skal ikke være for fast, men heller ikke for løs.
  6. Smak til med salt, pepper og limejuice.
  7. Rull avlange fiskekaker rundt trepinner og stek dem i panne.
  8. Potetmos:
  9. Kok potetene med skall til de er møre, uten salt. Når potetene er ferdig skrelles de og presses gjennom en sikt. Tilsett varm melk, rør det hele sammen og ha i resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper til slutt. 
  10. Tips: Kok hvitløksfedd møre i smøret (skal ikke ta farge) og mos de før du blander det inn i potetmosen.
  11. Thai råkost:
  12. Riv kålrot og agurk. Kok bønnene i 2 minutt, skyll i kaldt vann og del opp i 2 cm lengder.
  13. Bland i en bolle.
  14. Mos hvitløk i en morter.
  15. Rør sammen med peanøttsmør, chilisaus, sukker, fish sauce og limesaft. Smak evt til med mer limesaft.
  16. Hell over grønnsakene og rør godt. La stå i minst 30 minutter. 
  17. Riv over frisk koriander ved servering.
  18. Server fiskekakene med potetmosen og råkostsalaten.

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her