Dagens rett
Hjemmelagde  fiskekaker blir til festmåltid når de serveres som thai-gatemat
Foto: (Vasil Dimitrov)

Hjemmelagde fiskekaker blir til festmåltid når de serveres som thai-gatemat

Lag et thai inspirert måltid med norske råvarer - og skap en fryd for smaksløkene.
25 Oktober 2024 - 23:00

Ekte thai-mat får du selvsagt bare med lokale råvarer, men norske råvarer som sei og hyse, kålrot og poteter, kan fint erstatte så vel ris og papaya, for å skape en smakfull opplevelse. Selvsagt godt støttet av thai-ingredienser som sriracha og fish sauce som i dag er å få tak i absolutt overalt. 

Asiatiske fiskekaker med thai råkostsalat og potetmos

Asiatiske fiskekaker med thai råkostsalat og potetmos

Fremgangsmåte

  1. Ha fiskefilet i biter i en food processor.
  2. Tilsett salt og kjør til massen blir fast og kan formes til en ball.
  3. Ha i potetmel, ingefær, chilli, koriander og eggehviter, kjør godt sammen.
  4. Spe med melken.
  5. Farsen skal ikke være for fast, men heller ikke for løs.
  6. Smak til med salt, pepper og limejuice.
  7. Rull avlange fiskekaker rundt trepinner og stek dem i panne.
  8. Potetmos:
  9. Kok potetene med skall til de er møre, uten salt. Når potetene er ferdig skrelles de og presses gjennom en sikt. Tilsett varm melk, rør det hele sammen og ha i resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper til slutt. 
  10. Tips: Kok hvitløksfedd møre i smøret (skal ikke ta farge) og mos de før du blander det inn i potetmosen.
  11. Thai råkost:
  12. Riv kålrot og agurk. Kok bønnene i 2 minutt, skyll i kaldt vann og del opp i 2 cm lengder.
  13. Bland i en bolle.
  14. Mos hvitløk i en morter.
  15. Rør sammen med peanøttsmør, chilisaus, sukker, fish sauce og limesaft. Smak evt til med mer limesaft.
  16. Hell over grønnsakene og rør godt. La stå i minst 30 minutter. 
  17. Riv over frisk koriander ved servering.
  18. Server fiskekakene med potetmosen og råkostsalaten.

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik burger kan ingen motstå
Dagens rett
Burger med glasert rødløk

En slik burger kan ingen motstå

Medisterdeig på tilbud blir til en saftig burger og når den toppes med rødløksmarmelade og sprø eplesalat blir den rett og slett uimotståelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her