Ukens kake

Charlotte-kake med bringebærmousse og hjemelagde champagnekjeks - bisquits de Reims

Bak champagnekjeks til 17. mai, og du har ingrediensene til denne lekre kaken

Bak champagnekjeks til 17. mai, og du har ingrediensene til denne lekre kaken

De tradisjonsrike rosa Reims-kjeksene er perfekt å servere til boblene på 17. mai, samtidig som de kan brukes i denne lekre kaken - som også kan lages i porsjonsstørrelse.
12 Mai 2022 - 11:00

Denne kaken kommer til å gjøre 17. mai-festen uforglemmelig. Den kan virke omstendelig med mange trinn, men trøsten er at hvert trinn kun tar et kvarter, og så er det noen timers pause før nesten kan gjøres. En annen stor fordel er at den kan lages ferdig et par døgn på forhånd. Det er musikk for mangt et stresset 17. mai-øre.

Kaken skal helst lages med de rosa champagnekjeksene - bisquits de Reims - de må du lage selv, men om du ikke har tid, kan du gå for avlange ferdigkjeks, all den tid det er de andre elementene som står for selve smaken.  

Champagnekjeksene er for øvrig en tradisjon fra Reims, champagnens hovedstad (i hvert fall en av to), og serveres gjerne til et glass champagne av typen brut eller sec - altså ikke for tørr. 

Oppskriften finner du nedenfor.

Om du bare baker kjeksen, kan du bruke dem til denne 17. mai-kledde tiramisuen.

Se flere nyttige kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Bisquits de Reims - champagnekjeks

Bisquits de Reims - champagnekjeks

Fremgangsmåte

Champagnekjeks:

  1. Ha eggeplommene og sukkeret i miksmasterbollen og visp mens du øker hastigheten gradvis i 5 til 6 minutter.
  2. Tilsett så 1 eggehvite og fortsett å piske i 2 minutter. 
  3. Tilsett den røde konditorfargen og deretter den andre eggehviten og pisk igjen i 2 minutter. 
  4. Hvis du synes deigen er for lys rosa, tilsett litt mer konditorfarge.
  5. Bland maisenna og bakepulver med hvetemelet og sikt det over eggedosisen. Vend forsiktig inn med en slikkepott for å få en jevn og homogen blanding.
  6. Fyll deigen i en sprøytepose utstyrt med en 10 mm glatt dyse, og sprøyt ut kjeksene jevnt på et silikondekket stekebrett. 
  7. La tørke i 15 til 30 minutter.
  8. Forvarm i mellomtiden ovnen til 180 grader. 
  9. Dryss over melis før steking i ca 12 minutter. 

Oppbevar kjeksene tørt.

Champagnekjeks spises tradisjonelt ved å dyppe dem  i champagne, men de kan også brukes i stedet for fingerkjeks i tiramisu

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Charlotte-kake fylt med bringebærmousse og luftig mascarpone

Charlotte-kake fylt med bringebærmousse og luftig mascarpone

Fremgangsmåte

Kakebunn:

Skill eggene. Pisk eggehviter stive. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet lett avkjølt smør, mel og knust kjeks og vend til slutt inn eggehvitene. Hell i en smurt springform. Stek i 15-20 minutter ved 170°C. La avkjøles i formen. 

Tips:
Du kan lage tre mindre kaker om du har små springformer, men da trenger du flere kjeks til å kle kakene.

Slik lager du champagnekjeks

Tips:
Du kan bruke ferdigkjøpte avlange kjeks (fingerkjeks/ladyfingers) eller bake dem selv

Montering av kaken:
Legg champagnekjeksene raskt i likør. Dynk kakebunnen med likør. Sett deretter champagnekjeksene langs kanten tett i tett. 

Mascarponemousse:
Bløt gelatinen i vann i 5 minutter. Kok opp melk. Klem vannet av gelatinen og rør inn i melken. 

Skill eggeplommer og eggehviter. Pisk plommene til eggedosis med sukker og eggehvitene stive. Rør mascarpone og vaniljesukker luftig med en gaffel. Vend inn i eggedosisen.

Tilsett gelatinen i mascarpone-egge-blandingen. Bruk gjerne miksmaster på lav hastighet.

Vend så eggehvitene forsiktig inn i blandingen.

Hell moussen over kakebunnen.

Avkjøl i noen timer.

Bringebærmarengsmousse:
Bløt gelatinen i vann i 5 minutter. Varm opp sitronsaft for å smelte gelatinen. Klem vannet av gelatinen og rør inn den varme sitronsaften. Bland med bringebærsaften. 

Varm opp sukker og vann under omrøring til 116°C.

Stivpisk eggehvitene, forsett å vispe mens du heller det varme sukkervannet i en tynn stråle. Du har nå en blank sveitsisk marengs. Hell bringebærsaften i en tynn stråle under visping og fortsett å vispe til massen er avkjølt.

Hell bringebærmousssen forsiktig over mascarponemoussen.

Sett alt tilbake i kjøleskapet i minst 6 timer.

Ved servering:
Pynt med bringebær på toppen og et lett melisdryss.

Tips:
Den kan tilberedes perfekt dagen før eller 48 timer i forveien. 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her