Dagens rett tar sommerferie Vi gjør oppmerksom på at utsendelsen av Dagens rett på e-post fra og med 2. juli tar en kort sommerpause. Dette for at din e-postkasse ikke skal fylles opp mens du er på ferie. Utsendelsene vil starte opp igjen 6. august. I denne perioden vil du imidlertid som normalt finne Dagens rett på vår nettside. |
Bakt Norsk kveite med agurksalat
En av verdens aller beste råvarer blir i dag servert deg av en ekte mesterkokk!
Redaksjonen
04 August 2007 - 02:00
Dagens rett er signert ingen ringere enn fjorårets vinner av den presitsjetunge kokkekonkurransen, Trophee Passion - Kari Innerå.
24-åringen, som til daglig jobber ved Bagatelle, er et velkjent navn innen kokkeverden, og denne retten var et av hennes bidrag til konkurransen årets kokk der hun var en av finalistene.
Råvaren er det heller ingenting å utsette på - norsk kveite ble sågar benyttet i årets Bocuse d''Or som ble avholdt i februar 2007.
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Bakt kveite med agurksalat
Fremgangsmåte
- Skjær kveitefileten i 4 servingsstykker.
- Del grønnsakene i pene biter og kok dem møre i saltet vann.
- Skrell agurken og del den i skiver på langs. Bland eddik, sukker og olje og mariner agurken i noen minutter mens du baker fisken.
- Legg kveitestykkene på bakebrett og stek i stekeovn i 8 - 10 minutter ved 100 grader.
- Legg opp de lune grønnsakene på agurkskiven og legg kveiten ved siden av.
- Drypp litt god olivenolje over fisken og tallerkenen, og drypp noen dråper balsamico rundt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 329.80 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 389.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
ChileVolum: 0.75 l Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
Forsiden akkurat nå