Barolo og brunello er nå ett team

Barolo og brunello er nå ett team

To av Italias mest renommerte vintyper, barolo og brunello, har bestemt seg for å jobbe sammen.

Det er egentlig sensasjonelt at vinmyndighetene for DOCG-ene Barolo og Brunello har bestemt seg for å samarbeide, siden de alltid er blitt oppfattet som konkurrenter. I første omgang omfatter samarbeidet markedsføring på eksportmarkedet.

Foreløpig ikke i Norge

Første tiltak var en publikumsmesse, BaroloBrunello, sist helg hvor 30 vinprodusenter fra de to områdene møttes på Castello di Barolo. Samtidig fant en tilsvarende messe sted i på Børsen Palace København hvor 20 produsenter fra hvert område deltok.

Neste barolomesse i Oslo, Barolo & Friends, i regi av WineTempter og Apéritif, blir imidlertid som før, med hovedfokus på viner fra Piemonte. Dato er 23. februar. Vi åpner for påmelding rundt nyttår.

Følg med på Apéritifs spennende kursplan

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen