Dagens rett

Bedre fastfood enn dette finnes ikke

Blåskjell betyr fest midt i uka. Med safran blir middagen enda mer eksklusiv, men fortsatt rimelig.

Det er nesten ikke mulig å spise blåskjell for ofte. Det er heller ikke mulig å bli lei siden denne råvaren lar seg bruke i så mange forskjellige sammenhenger. Dagens middagsforslag tilhører de mer raffinerte, men vi har selvsagt enklere løsninger.

Se alle de fristende oppskriftene med blåskjell

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Blåskjell i safransaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 ss
0.5 g
litt

Fremgangsmåte

Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.

Damp blåskjellene i tørr kjele under lokk på sterk varme til de åpner seg, ca. 3-4 minutter. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

Ta ut skjellmaten og sil av kraften. Spe på om nødvendig med vann til det utgjør halvparten dl som porsjoner.

Finhakk sjalottløk og surr den blank i smør, men ikke brun.

Spe med blåskjellkraften og tilsett safran.

Hell i fløte og la sausen småkoke så den tykner eller jevne med litt maisennajevner.

Smak til med salt og litt sitronsaft.

Legg blåskjellene i safransausen og gi den et raskt oppkok.

Tips:

Server med ris ved siden av.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen