Bestill godbitene

Blant mange nyheter i det uoversiktlige bestillingsutvalget har vi plukket ut noen viner til under 150 kroner du bør smake. Blant annet en rimelig hvit burgunder til gode fiskemiddager: Joseph Drouhins Saint Véran 1997.
Redaksjonen
09 April 1999 - 15:22

En rekke polvarer som er i salg må forhåndsbestilles. Disse produktene finnes i et eget hefte (Bestillingsutvalget), à la den vanlig pollisten. Og det er her du finner de virkelige godbitene. Alle produktene er lagerført slik at det tar normalt bare 3-5 dager før varene er klar til avhenting i nærmeste polbutikk.
 
Du benytte Apéritifs gratis fakstjeneste. Fyll ut bestillingsskjemaet som du finner på her og "kryss av" for om du ønsker å hente varene selv på ditt nærmeste polutsalg eller om du ønsker dem tilkjørt. Effektivt og behagelig!
 
RØDVIN
 
Et sørfransk varp i ny årgang: Cuvée Sélection Robert Vic 1998 kroner 78,80 (varenr 31989).
 
Et røverkjøp av en italiener som du vil bli introdusert for neste onsdag: Primitivo Salento 1997 til kroner 99,90 (varenr. 37613).
 
En spennende krydret overraskelse fra Toscana: Parrina 1997 kroner 108,43 (varenr 30515).
 
En stor vin til en liten pris som vi har vært så heldige å få til Norge: Domaine du Pierredon 1998 kroner 119,90 (varenr 31905).
 
En deilig parfymert sørfransk vin: Mourgues du Grès 1998 kroner 115,80 (varenr 31820).
 
En heftig og pepperpreget australier som varmer opp selv den mest forfrosne: Antipodean Red 1997 til kroner 116 (varenr. 31917)
 
En rundere og bløtere men også svært rik og vellaget australier er Peter Lehmann Barossa Shiraz 1996 til kroner 126 (varenr. 31755).
 
HVITVIN
 
En elegant moselvin med flott friskhet til en meget bra pris fra Dr. Loosen; Riesling QbA 1998, kroner 83,60 (varenr. 37654)
 
En god og rund vin fra Veneto som lider av å komme fra en vinmark med et tabubelagt navn: Soave Classico Vigneti di Fittá 1997 kroner 105,30 (varenr 31757).
 
En strålende frisk vin fra samme område som også tåler lagring: San Vincenzo 1998 fra kvalitetsprodusenten Anselmi kroner 121 (varenr. 37614).
 
En rimelig hvit burgunder til gode fiskemiddager bør du koste på deg: Joseph Drouhins Saint Véran 1997 kroner 127,50 (varenr. 31863).
 
En fantastisk tørr lagret sherry fra den aller beste produsenten: Don Gonzalo Dry Oloroso kr 285 (varenr. 285)
 
Noen meget gode vinkjøp er nå å få i boks også: Disse to kan du godt sette på bordet uten frykt for represalier fra gjestene:
 
Fortant de France Merlot kroner 325,50 (varenr 3542)
 
Syrah Selections Moestue 1997 kroner 321,60 (varenr 3090406, basislisten)
 
Folkelig hvitvin i boks: Tariquet kroner 280,60 (varenr 31908)
 
Tekst: Aase E. Jaacobsen
08.05.99
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag
Dagens rett

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag

Kyllingfilet penslet med chilimarinade gir det lyse kjøttet et ekstra kick. Prøv denne herlige oppskriften nå i helgen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her