I dag er det faktisk nasjonaldag, og det må feires med nasjonalretten bidos

Klar bidos av reinsdyr

I dag er det faktisk nasjonaldag, og det må feires med nasjonalretten bidos

I dag feirer vi samenes nasjonaldag med oppskrift på det tradisjonsrike samiske festmåltidet bidos.

Samenes nasjonaldag ble første gang feiret i 1993 og er felles for alle samer i Sverige, Norge, Finland og Russland.

Det er en god grunn for alle i Norge å feire med. Og hva er ikke mer naturlig enn samisk kulturs festrett nummer en, bidos. Så selv om vi snakker om en festrett, er den er langt raskere å lage enn mange tror.

Se våre andre oppskrifter med reinsdyr

Bestill dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Klar bidos av reinsdyr

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

1 kg
reinsdyrkjøtt
1 l
0.5 stk
4 stk
0.5 ts
0.25 ts

Fremgangsmåte

Skjær reinsdyrkjøttet i store terninger.

Kok opp vann og ha i kjøttet. Kok opp på nytt og skum godt av.

Tilsett løk og la bidosen trekke på svak varme en halvtimes tid. Tilsett poteter delt i fire og gulrøtter i skiver/terninger.

La gryta trekke i ca 20 min til kjøtt og grønnsaker er møre. Smak til med salt og pepper. Dryss over finsnittet vårløk eller gressløk før servering.

Bidos serveres i dype tallerkener og spises med skje. Vanlig tilbehør er brød, flatbrød eller vørterkake.

Oppskrifter med reinsdyr

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Esten Borgos

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen