Billig alternativ til sancerre

Billig alternativ til sancerre

Denne hvitvinen er helt super når mange forskjellige smaker står på menyen. Den utkonkurrerer alt av rimelige sancerre-viner.

Få Ukens vin som nyhetsbrev . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Clos de l'Elu Les Petites Gorgées Sauvignon Blanc 2012 (9248) er fyldig og kjøttfull i frukten, med snev av tropisk frukt og blomster. Den har mye karakter til å være en vin i dette prisleiet.

Noe som gjør den til en super matvin, spesielt når du skal ha mye forskjellig på menyen.

Populær drue

Druemessig er den i samme gate som Sancerre, altså en ren sauvignon blanc. Men den kommer fra en annen del av Loire-dalen. Og ikke minst er den smaksmessig rikere og mer interessant enn det meste av sancerre-viner til 160-170 kroner – som i dag regnes som svært gunstig for disse vinene.

Sancerre er nemlig en veldig populær vinstil, ikke bare i Norge, men i de flestemarkeder. Derfor har vinene vært offer for jevnt økende priser. Lave avlinger de siste årene, og ikke minst den siste årgangen, har dyttet prisene ytterligere et hakk opp.

Se vår store test av sancerre

Ukens vin er fortsatt i 2012-utgave og det gjør den til en mer interessant matvin enn mange av de nytappete sancerrene som strømmer inn i polhyllene nå foran sommeren.

Dette kjennetegner de beste sancerrene

 

Loire-dalen er imidlertid full av rimeligere alternativer av samme drue, også fra topprodusenter som Clos de l'Elu. Det er chenin blanc som er denne produsentens greie, så kanskje er det derfor deres sauvignon er så gunstig priset.

For når det kommer til kvaliteten på druene og vinmakingen, er den den samme høye som for deres toppvin, Clos de l'Èlu Bastingage 2012 (98192) som også er et virkelig lekkert stykke vin i 2012-årgang.

Les mer om Clos de l’Elu her

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Clos de l´Elu Les petites gorgées Sauvignon Blanc 2012

Produsent:
Carsin du Bouexic
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Loire
Pris:
135,90 kr
Varenummer:
924801
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Clos de l'Èlu Bastingage 2012

Produsent:
Carsin du Bouexic
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Anjou
Pris:
212,20 kr
Varenummer:
9819201
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen