Billig hvit burgunder

Billig hvit burgunder

Denne hvitvinen bør du absolutt få med deg. Den byr på sjelden god valuta for pengene.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Burgundere er aldri billige, så når 150 kroner betegnes som billig, er det selvsagt sett i forhold til hva du ellers må betale for vin fra denne kanten. Med Deux Roches Plants du Carre Mâcon-Villages 2010 (91074) får du et veldig godt uttrykk for chardonnaydruen i kombinasjonen med mineralpreget den kler så godt og den friske frukten og syren fra 2010-årgangen.

Perfekt for chardonnay

Den kommer fra det sørlige Burgund, nærmere bestemt Mâcon , og viner herfra blir ekstra interessante i syrefriske årganger. Domaine des Deux Roches er en relativt ung vingård, den ble etablert i 1986 av Christian Collovray og Jean-Luc Terrier. Navnet på vingården er inspirert av de to kjente landemerkene, kalksteinsklippene i Vergisson og i Solutré. Ikke uventet er jordsmonnet i de mange forskjellige parsellene mer eller mindre kalkholdig. Et perfekt sted å dyrke chardonnay.

Les mer om hvite burgundere

Det er også i dette området selve landsbyen Chardonnay ligger. Derfra kommer druer til den relativt nye appellasjonen Mâcon-Chardonnay.

Bra kompleksitet

Men «vår» vin henter sine druer fra den sørlige delen av Mâcon, fra tre forskjellige parseller. Sørvendte Verchère med sine små flintsteiner, kun druer fra de eldste vinstokkene inngår i denne vinen. Østvendte Quinci har også gamle vinstokker, men et mer leirholdig jordsmonn. Til slutt nordvendte Précusin med kalksteinsjordsmonn.

Summen av dette, med tillegg av en fremstilling i en tredel brukte eikefat, resten ståltank, samt lang modning på bunnfallet, gir en vin med god kompleksitet. Og en veldig god matvin.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Deux Roches Plants du Carre Mâcon-Villages 2018

Produsent:
Collovray & Terrier
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Mâcon
Pris:
186,00 kr
Varenummer:
9107401
86 Poeng
Les smaksnotatene »
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen