Billig rødvin til grillmaten

Billig rødvin til grillmaten

Nå starter (forhåpentligvis) grillsesongen, og denne økologiske billigvinen er som skapt for årets første svartbrente kjøttstykker.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Ferrer Ribiere Cuvée F 2012 (97400) er et veldig godt valg til de første testrundene for grillen. Den er robust og vellaget med godt tanninbitt, bra saftighet og friskhet samtidig som den har en fin bærsødme som gjør at den tåler det litt røffe grilltilbehøret. En solid vin med andre ord.

Finnes overalt

Den kommer fra et heller lite kjent område i den sørvestligste delen av Middelhavs-Frankrike, nemlig Côtes Catalanes, i Roussillon. Det er et såkalt Vin de Pays som innebærer en litt mindre geografisk begrensning enn eksempelvis AOC (appellation d’origine contrôlée).

Les mer om Roussillon

Den manglende berømmelsen gjør også at prisen er svært gunstig. Og så hjelper det selvsagt at den er distribuert til samtlige av landets polutsalg.

Ekte smak

Druemiksen her er carignan og litt grenache som gir en veldig «ekte» smak av Sør-Frankrike. Vinfremstillingen er veldig tradisjonell, med såkalt karbonisk maserasjon (gjæring av hele druer) for carignandruene. I tråd med produsenten Domaine Ferrer-Ribières filosofi er druene håndplukket og det brukes ikke fremmedgjær.

Les mer om gjærbruk

Svovelbruken er også minimal og rødvinene filtreres ikke og klares bare i enkelte tilfeller. Det kan derfor forekomme bunnfall, men det unngår du å få i glasset ved å helle forsiktig når det nærmer seg slutten av flasken.

Sertifisert økologisk

Vingården ligger 15 kilometer sør for Perpignan, og er et samarbeid mellom Denis Ferrer og Bruno Ribière. Vinbonden og kooperativsjefen møttes i 1993 og etablerte vinkjelleren som disponerer 44 hektar. Siden 2007 er eiendommen sertifisert økologisk.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ferrer Ribiere Cuvée F 2012

Produsent:
Denis Ferrer & Bruno Ribière
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Côtes Catalanes
Pris:
139,00 kr
Varenummer:
97400
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen