Garantert rent

Disse to vinene kommer fra noen av de mest beskyttete og velpleide vinmarkene i Europa.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Poggio Foco Sesa' 2006 (57359) er en svært intens vin, men til forskjell fra andre moderne sentralitalienske toppviner med høy alkohol har den beholdt en fascinerende friskhet i form av god syre, skogsbær og urteaktig preg. En vin som ber om et stykke saftig kjøtt, enten fra grillen eller ovnen.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Den er basert på en salig og utypisk miks av merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon, alicante og tannat. 18 måneder i ny fransk eik, inkludert mye omrøring og dermed eksponering overfor oksygen, er knapt merkbart.

Poggiofoco Cecco Cabernet Sauvignon 2010 (57358) er en lettere utgave av den samme, lavere alkohol og en slankere og noe mer syrefrisk stil. Det skyldes at cabernet sauvignon-druene er plukket tidligere samtidig som den er laget etter rosémetoden hvor skallene har fått trekke sammen med mosten en kort stund. Deretter presses massen lett og skallene legges på kjøl i en uke mens mosten gjærer uten tilsetting av fremmedgjær. For så å blandes med mosten igjen og gjære videre i inntil åtte dager. Uttrekket blir dermed lettere for druer som normalt har stort tanninpotensial. De øvrige druene plukkes når de er modne men følger samme type vinifikasjon.

Nøyaktig etter boka
En herlig sommervin, helt uten smak av fat, som også vil smake godt langt utover høsten. Før tiden blir inne til å smake på storebror.

Begge vinene kommer fra et helt unikt konsept, ikke bare for Italia, men også for vinområder generelt. Poggio Foco er nemlig som et eget økologisk jordbrukssamfunn. 550 hektar med dyrket mark hvorav 12 med vinmarker, beskyttet av store skogområder som "holder unna" all ekstern forurensning. Her lever sauer, kyr og villsvin livets glade dager og gir naturlig nok ettertraktete kjøttvarer. Fra denne rene atmosfæren kommer 98 prosent av medisinske planter i Italia, og 3 prosent av europaforbruket!

Annen vinstil
En idyll av de sjeldne som er et resultat av innsatsen fra Bruno Kovarich og hans familie. Det hele startet i 1977. I dag er området nær sagt selvsagt karbonnøytralt. Og druene dyrkes nøyaktig etter øko-boka. Avlingene er derfor lave, ca én kilo pr plante, og tettheten i vinmarkene er høy for Italia, 6.650 pr hektar. Vinplantene er fortsatt unge, 8-10 år gamle, hvilket borger for fremtidig stort potensial.

Druesammensetningen skiller seg også ut. Her er det cabernet cauvignon, merlot, alicante, cabernet franc, sangiovese, tannat, petit verdot med flere. Så selv om noen av druene er felles med Bolgheri lenger nord i Maremma , er vinstilen helt annerledes. Jordsmonnet er dominert av leire, mergel og kalkstein av gammel dato. Nærmere bestemt krittiden. Hvilket forklarer den flotte skogsbærfriskheten i vinene.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Poggio Foco Sesa' 2006

Produsent:
Poggio Foco
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
329,00 kr
Varenummer:
5735901
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Poggiofoco Cecco Cabernet Sauvignon 2010

Produsent:
Poggiofoco
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
159,00 kr
Varenummer:
5735801
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen