Billige favoritter

Portugal er en god kilde til viner under hundrelappen. Men noen er bedre enn andre. Her er mine to favoritter.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Versátil 2007 (80022) er en veldig morsom og anvendelig (derav navnet) hvitvin med mye karakter tatt prissjiktet i betraktning.

Til å være en hvitvin fra varme Alentejo er den svært så frisk og med god mineralfedme. Det er takket være hoveddruen arinto som har mange av de samme egenskapene som riesling, også et balansert alkoholnivå. I tillegg har den en viss porsjon svært lokale druer, antão og roupeiro , som også bidrar med særpreg.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Smått og godt
Quinta da Garrida 2007 (10607) er like anvendelig, men altså mer enn kjøttvin med sin gode bærfrukt, friskhet og fasthet. En herlig ung Dão-vin basert på områdets klassiske druer tinta roriz , touriga nacional og jaen , og med mye lokalt avtrykk. Som skapt for denne årstidens behov for middels kraftige rødviner.

Begge vinene kommer fra små men veldrevne vingårder. Casa de Santa Vitória regnes som "up and coming", og Quinta da Garrida er Caves Alianças satsing i Dão.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Versátil 2007

Produsent:
Heredade da Malhada
Utvalg:
Basisutvalg (Fullsortiment)
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Alentejo
Pris:
104,70 kr
Varenummer:
8002201
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Quinta da Garrida 2007

Produsent:
Quinta da Garrida
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Dão
Pris:
105,00 kr
Varenummer:
10607
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen