Blåskjell er perfekt som midtuke-luksus og med den eksklusive smaken av safran blir det ekstra stas. Så har du ikke rukket å lage lussekatter kan du i alle fall spare safranen til middagen.
Les mer om hvorfor safran er så eksklusivt
Se alle våre oppskrifter med safran
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Slik lager du blåskjell i safransaus
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skrubb blåskjellene og damp dem i tørr kjele under lokk på sterk varme til de åpner seg, 3--4 minutter.
Ta skjellene av varmen og rens ut skjellmaten. Sil kraften, mål den og spe om nødvendig med vann til 2 dl.
Fres sjalottløken blank, men ikke brun, i litt smør i en panne. Spe med blåskjellkraften og tilsett safran.
Hell i fløten og la sausen småkoke så den tykner litt. Eller jevne den lett med maisenna. Smak om det trengs mer salt.
Legg blåskjellene i sausen og gi den et raskt oppkok.
Server med ris til, gjerne også salat og ferskt brød.
Les mer om hvorfor safran er så eksklusivt
Se alle våre oppskrifter med safran
Se alle de fristende oppskriftene med blåskjell
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 Poeng
Laroche Petit Chablis 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 174,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Dirk Niepoort Loureiro Giro Sol Dócil 2018
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 184,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Glazen Toren Saison d'Erpe-Mere
Belgia
Volum: 0.750 Pris: 119,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Aveleda Alvarinho 2018
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 155,00 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Brekeriet Lusse Lelle
Sverige
Volum: 0.330 Pris: 63,90 Bestillingsutvalget