DAGENS RETT: Blåskjell i safransaus

Dagens rett Blåskjell i safransaus

Slik får blåskjellene Lucia-skrud

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,

Blåskjell er perfekt som midtuke-luksus og med den eksklusive smaken av safran blir det ekstra stas. Så har du ikke rukket å lage lussekatter kan du i alle fall spare safranen til middagen. 

Les mer om hvorfor safran er så eksklusivt 

 Se alle våre oppskrifter med safran 

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

 

Slik lager du blåskjell i safransaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 kg
blåskjell, ferske
Safransaus
1 ss
0.5 g

Fremgangsmåte

Skrubb blåskjellene og damp dem i tørr kjele under lokk på sterk varme til de åpner seg, 3--4 minutter.

Ta skjellene av varmen og rens ut skjellmaten. Sil kraften, mål den og spe om nødvendig med vann til 2 dl.

Fres sjalottløken blank, men ikke brun, i litt smør i en panne. Spe med blåskjellkraften og tilsett safran.

Hell i fløten og la sausen småkoke så den tykner litt. Eller jevne den lett med maisenna. Smak om det trengs mer salt.

Legg blåskjellene i sausen og gi den et raskt oppkok.

Server med ris til, gjerne også salat og ferskt brød.

Se alle de fristende oppskriftene med blåskjell

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen