Dagens rett

Laksesuppe med safran og blåskjell

Slik blir en fiskesuppe midtpunktet i festmenyen
Foto: (Ihor Smishko)

Slik blir en fiskesuppe midtpunktet i festmenyen

Selv om du lager denne fiskesuppen på en halvtime, er den ikke mindre smakfull av den grunn.
30 Desember 2022 - 13:00

Det er selvsagt gode ingredienser som skal til, og et lite innslag av verdens mest eksklusive smakstilsetning, nemlig safran. 

Har du ikke safran, kan du bruke gurkemeie for fargens skyld, men den unike og mineralsk safransmaken laer seg nok ikke erstatte. 

Den passer også så utrolig godt sammen med annen sjømat, og du kan fint bytte ut laksen med mer "autentisk" villfanget sjømat. Det meste blir godt i denne blandingen. 

Se våre andre oppskrifter på fiskesuppe

Laksesuppe med safran og blåskjell

Laksesuppe med safran og blåskjell

Fremgangsmåte

  1. Vask og skyll blåskjellene godt og fjern byssustrådene.
  2. Kok dem i hvitvin og finhakket persille til de åpner seg.
  3. Kast blåskjell som ikke åpner seg. Sil fra kraften og ta vare på den.
  4. Kok opp blåskjellkraften. Spe på med skalldyrkraft eller fiskebuljong oppløst i vann. 
  5. Tilsett fløte og la suppen småkoke ca 10-15 minutter.
  6. Ha i mer kraft/buljong om den blir for tykk.
  7. Tilsett safran og kok opp. Smak til med salt og hvit pepper.
  8. Skjær laksefilet i biter og ha den i og la dem trekke ett minutt.
  9. Rens blåskjellene og ha dem i.

Server suppen med lyst brød og kryddersmør (smør tilsatt finhakket persille og hvitløk).

Topp gjerne med reker. Har du argentinske grillreker, er det ekstra dekorativt. Friske urter er en selvfølge.

Se flere lekre fiskesupper her

Her finner du mange flere deilige supper

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La laksen bli eplekjekk
Dagens rett

La laksen bli eplekjekk

En deilig lakserett med nydelig smak av eple er dagens fristende oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her