Blåskjell med tomat

Blåskjell nå igjen? Joda; vi våger oss på en ny rett av blåskjell, men denne gang som hovedingrediens. Rimelig, friskt og ikke minst - raskt å tilberede. Siden det er fredag får du hele tre vinforslag. Da har du kanskje noe å nippe til resten av helgen også.

Vi får aldri nok av havets godsaker, og her serveres det rykende varme og ferske blåskjell. Godt med noe kalorifattig nå før julematen gjør sitt inntog, ikke sant?

Dampede blåskjell med tomat

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Finhakk hvitløk, chili og sjalottløk. Dette freses i olivenolje til sjalottløken blir blank. Tilsett tomater og sukker, og la så dette koke inn til en tykk grøt. Ha i blåskjellene og damp dette under lokk i ca 3-4 minutter. Serveres rykende varm med hakket koriander og godt brød til.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Julemat Drikke til julematen

Den definitive guiden: Slik finner du passende øl til alle julens måltider

I julen er måltidene mange, og ølet er en selvskreven ledsager. Derfor har vi satt sammen en oversikt for alle som lurer på hva de skal drikke til de ulike måltidene. Deriblant også mellommåltidene (les godteriene), som det raskt kan bli litt for mange av på denne tiden av året. Les hele saken

Til toppen