Drikke
Bli med på vinterens morsomste middagsarrangement: Øl vs. vin – 10. februar i Oslo

Bli med på vinterens morsomste middagsarrangement: Øl vs. vin – 10. februar i Oslo

Nå kan du være med og bestemme hva som passer best til en velkomponert 3-retters meny. Øl eller vin? Du får rikelig med prøver.
06 Oktober 2014 - 21:30

Denne kvelden er det duket for et durabelig oppgjør. Kan øl være et bedre valg til maten enn vin? Du som er publikum ved dette arrangementet avgjør resultatet.

Det er øl-sommelier Hans Tryggvason ved Håndverkerstuene som utfordrer Master of Wine Sebastian Bredal til duell. Hans mener at øl i mange sammenhenger er et bedre valg til maten enn vin. Sebastian har tatt i mot utfordringen, og er sikker på at han kan toppe ølforslagene Hans har valgt til kveldens 3-retters meny.

Se hvor seriøst de jobber med mat og øl på Håndverkerstuene

Begge duellantene har i forkant fått smake menyen som serveres denne kvelden, og de har nøye valgt ut sine beste drikkeforslag som de mener vil være et perfekt følge til de ulike rettene.

I tillegg til å velge sine beste drikkeforslag til de ulike rettene, vil Hans og Sebastian gjennom kvelden forklare om og selvfølgelig forsvare sine valg. Du vil også lære om hvordan duellantene tenker når de setter drikke til mat generelt, og hvordan de har gått løs på denne spesifikke utfordringen.

Har Hans Tryggvason noe å stille opp med mot Master of Wine Sebastian Bredal? Eller vil Sebastian med sin kunnskap og erfaring med vin til mat ta hjem seieren?

Denne kvelden vil du få servert en 3-retters middag komponert av kokkene ved Håndverkerstuene, og vil til hver av rettene få servert et glass øl og et glass vin. Etter hver rett stemmer du på hvilken drikke du mener var best med maten, øl eller vin.

Menyen du får smake denne kvelden finner du lengre ned på siden.

Ikke gå glipp av dette utrolige arrangementet - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Dette får du oppleve: Middag med utvalgt drikke til.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Matservering: Ja, 3-retters middag.
Duellanter: Sebastian Bredal, Master of Wine, og Hans Tryggvason øl-sommelier og daglig leder på Håndverkerstuene.
Foredraget holdes på norsk.

Dato og tid: Tirsdag 10. februar 2015, kl. 19.00 - ca. 22.00
Pris: Kroner 825 pr. person
Sted: Håndverkerstuene, Rosenkrantzgate 7, 0159 Oslo

Meny

Håndverkerstuene
Øl vs.vin

10. februar 2015


*

LAKS

Sukkersaltet og lavtemperert laks, servert med sitruskrem, urtesalat og rugbrødchips


**
 

ANDEBRYST

Andebryst servert med pastinakkpuré, grønnkål, syltet kålrot og solbærsaus


***
 

SJOKOLADE OG RØDBETER

Sjokoladekake servert med rødbeter marinert i stjerneanis, syltede rødbeter, rødbetchips og vaniljeis


*

Til de forskjellige rettene får du servert en øl og en vin nøye utvalgt av kveldens konkurrenter

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 26.01.15
Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no.
Les de komplette vilkårene for kjøp av produkter og tjenester fra Apéritif.
Spørsmål? Send en mail.

Vår kursoversikt finner du her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her