Kake
Blodige muffinsøyne til halloween

Blodige muffinsøyne til halloween

Uansett hva du finner på for halloween er suksessen sikret med disse muffinsene.
25 Oktober 2013 - 03:10

Med fire barn hjemme kan jeg ikke unngå å feire halloween. Derfor har jeg bestemt meg for å bli med på moroa jeg også. Halloween minner meg for øvrig om den gangen alle unger gikk julebukk.

Enten du elsker de fryktinngydende skapningene som banker på døra dagene rundt 31. oktober eller «hater» snørrungene, er halloweenfeiringen kommet for å bli.

Les mer om halloween

Her er mine beste tips til en fantastisk feiring:

  1. Utelys av betyr ikke ring på. Der lyset er slukket bor det folk som rett og slett ikke vil ha besøk.

  2. Vil du ha barn på døren, sett gjerne et gresskar utenfor, lys opp inngangen din eller pynt opp i halloweenstil.

  3. Kjøp inn smågodt eller annen snacks om du ikke lager noe selv. Lag disse blodige muffinsene. Det gjør deg ekstra populær.

  4. Det kan være lurt å si til barna at de får én eller to godterier fra skålen. Dagens unger kan være nokså pågående og kjenner få grenser. Om du gir dem hele skålen, kan den bli tom på et øyeblikk, og du er fri for godteri lenge før kvelden er over.

  5. Kle deg ut, du også. Dette elsker barna.

  6. Ikke skrem små barn som kommer og banker på. Husk at dette skal være et fint minne.

  7. Husk at du kan velge knask eller knep. Velger du knep, kan det godt hende bilen din blir pakket inn i dopapir.

  8. Selv om det er den 31. oktober som er den riktige dagen for halloween, feirer stadig flere helgen før. Det er imidlertid kun denne dagen man kan gå rundt og si knask eller knep.

TIPS:  Lager du «blodet» først, kan du bruke restene av bringebærene som fyll i vaniljemuffinsene. Dette gjør dem ekstra friske og gode i smaken.   Se flere kokketips

 

Blodige muffinsøyne til Halloween

Blodige muffinsøyne til Halloween

Fremgangsmåte

Vaniljemuffins:
  1. Pisk smør og sukker hvitt. 
  2. Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.
  3. Rør fløten inn på slutten. 
  4. Stekes i 15-20 minutter på 170 grader.
Vaniljesmørkrem:
  1. Kok opp melk og mel til en tykk saus. Sett kaldt. 
  2. Ha alle ingrediensene i en bolle og miks dette sammen i 15 minutter. Ikke fortvil om det ser ut som om alt skiller seg.
  3. Etter hvert blir alt en fin og glansfull krem.
Blod:
  1. Kok forsiktig opp bringebær og sukker og sil dette. Bruk saften som blod.
  2. Sprøyt sirkler med smørkrem oppå hver muffins med en rund tipp. Legg et øye i midten og hell på litt «blod». 
 
TIPS: Lager du «blodet» først kan du bruke restene av bringebærene som fyll i vaniljemuffinsene. Dette gjør dem ekstra friske og gode i smaken.

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Grillspyd med laks, purre og sesamfrø er veldig raskt å lage
Dagens rett

Grillspyd med laks, purre og sesamfrø er veldig raskt å lage

Fisk er fabelaktig på grillen, og laks med sesongens nyhøstede purre er intet unntak - prøv denne spennende retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her