Med fire barn hjemme kan jeg ikke unngå å feire halloween. Derfor har jeg bestemt meg for å bli med på moroa jeg også. Halloween minner meg for øvrig om den gangen alle unger gikk julebukk.
Enten du elsker de fryktinngydende skapningene som banker på døra dagene rundt 31. oktober eller «hater» snørrungene, er halloweenfeiringen kommet for å bli.
Her er mine beste tips til en fantastisk feiring:
-
Utelys av betyr ikke ring på. Der lyset er slukket bor det folk som rett og slett ikke vil ha besøk.
-
Vil du ha barn på døren, sett gjerne et gresskar utenfor, lys opp inngangen din eller pynt opp i halloweenstil.
-
Kjøp inn smågodt eller annen snacks om du ikke lager noe selv. Lag disse blodige muffinsene. Det gjør deg ekstra populær.
-
Det kan være lurt å si til barna at de får én eller to godterier fra skålen. Dagens unger kan være nokså pågående og kjenner få grenser. Om du gir dem hele skålen, kan den bli tom på et øyeblikk, og du er fri for godteri lenge før kvelden er over.
-
Kle deg ut, du også. Dette elsker barna.
-
Ikke skrem små barn som kommer og banker på. Husk at dette skal være et fint minne.
-
Husk at du kan velge knask eller knep. Velger du knep, kan det godt hende bilen din blir pakket inn i dopapir.
-
Selv om det er den 31. oktober som er den riktige dagen for halloween, feirer stadig flere helgen før. Det er imidlertid kun denne dagen man kan gå rundt og si knask eller knep.
TIPS: Lager du «blodet» først, kan du bruke restene av bringebærene som fyll i vaniljemuffinsene. Dette gjør dem ekstra friske og gode i smaken. Se flere kokketips
Blodige muffinsøyne
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rør fløten inn på slutten. Stekes i 15-20 minutter på 170 grader.
Sprøyt sirkler oppå hver muffins med en rund tipp. Legg et øye i midten og hell på litt «blod».
Her finner du mange andre oppskrifter på muffins
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)
Foto: Synøve Dreyer