Ukens kake

Karlsbaderboller med rabarbra

Boller fylt med rabarbra gir en klar smak av vår

Boller fylt med rabarbra gir en klar smak av vår

Rabarbraen i hagen spretter opp allerede mange steder. Men om det ikke skjer hos deg, finner du den i butikken eller kanskje i fryseren. Da har du det som trengs til denne oppskriften.
08 Mai 2025 - 10:00

Disse bollene som er kalt opp etter en by i Tyskland hvor de angivelig kommer fra, kan fylles med andre typer syltetøy. Siden de er mer kompakte enn vanlige hvetboller, er de best om de lages små. Så kan du heller spise flere om en ikke er nok. 

Se andre oppskrifter på boller her 

Karlsbaderboller med rabarbra

Karlsbaderboller med rabarbra

Fremgangsmåte

  1. Bolledeig: Smuldre gjæren i en kjøkkenmaskin, og varm melken til 37 °C.
  2. Hell melken over gjæren, og rør ut. Skjær smøret i terninger, tilsett alle ingrediensene og miks sakte i noen minutter. Øk deretter hastigheten, og arbeid deigen videre i ytterligere 7 minutter.
  3. La deigen hvile under et klede i 30 minutter.
  4. Gjør klar begge typer fyll: Visp sammen alle ingrediensene til kardemommefyllet, og sett det til side. Lag deretter rabarbrafyllet. Skyll rabarbraen, og skjær den i biter. Kok dem med sukker og vann i en kasserolle i ca. 3 minutter. Miks og sett deretter til avkjøling.
  5. Del deigen i to deler, og kjevle ut den ene delen til et rektangel på et melet bakebord. Smør et lag med kardemommefyll over hele rektangelet. Kutt den avlange delen på midten, og skjær deretter opp små firkanter på ca 8 x 8 cm.
  6. Legg en klatt med rabarbrafyll midt på, og brett hjørnene inn mot midten. Sett knyttene på bakepapir, og legg et klede over. La heve i ca. 1 1/2 time. Gjør det samme med den andre halvparten av deigen.
  7. Sett ovnen på 210 °C.
  8. Pensle med vispet egg, og stek bollene midt i ovnen i ca. 10 minutter. La bollene avkjøles på rist.
  9. Rør sammen glasuren og sprinkle den over bollene. Server.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her