Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Karlsbaderboller med rabarbra
Dansukker

Karlsbaderboller med rabarbra

Karlsbaderboller lages med en litt fastere deig enn vanlige boller. Her er de fylt med rabarbra.

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en kjøkkenmaskin, og varm melken til 37 °C. Hell melken over gjæren, og rør ut. Skjær smøret i terninger, tilsett alle ingrediensene og miks sakte i noen minutter. Øk deretter hastigheten, og arbeid deigen videre i ytterligere 7 minutter.

La deigen hvile under et klede i 30 minutter. Gjør klar fyllet. Visp sammen alle ingrediensene til kardemommefyllet, og sett det til side. Lag deretter rabarbrafyllet. Skyll rabarbraen, og skjær den i biter. Kok dem med sukker og vann i en kasserolle i ca. 3 minutter. Miks og sett deretter til avkjøling.

Del deigen i to deler, og kjevle ut den ene delen til et rektangel på et melet bakebord. Smør et lag med kardemommefyll over hele rektangelet. Kutt den avlange delen på midten, og skjær deretter opp små firkanter på ca 8 x 8 cm.

Legg en klatt med rabarbrafyll midt på, og brett hjørnene inn mot midten. Sett knyttene på bakepapir, og legg et klede over. La heve i ca. 1 1/2 time. Gjør det samme med den andre halvparten av deigen.

Sett ovnen på 210 °C.

Pensle med vispet egg, og stek bollene midt i ovnen i ca. 10 minutter. La bollene avkjøles på rist.

Rør sammen glasuren og sprinkle den over bollene. Server.

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her