Brangelina lager «super-provençaner»

Brangelina lager «super-provençaner»

Superparets vinaktivitet i Provence får flere avleggere takket være samarbeidet med Beaucastel-eierne.

Det er sammen med Perrin-familien som står bak berømte Ch. Beaucastel, at Brad Pitt og Angelina Jolie når planlegger en Provence-vin etter modell av super-toscanerne, melder decanter.com.

Les mer om Brangelinas vinslott

Nyheten slippes samtidig med at andre årgang av Jolie-Pitt & Perrin-vinsamarbeidet på Ch. Miraval nylig er lansert. 2013-utgaven forventes å rase ut av hyllene like raskt som i fjor.

Gunstig pris i Norge

Vinen som produseres i et antall av 200.000 flasker ble solgt for 19 pund i England. Derfor er 225 kroner på polet en gunstig pris.  Ch. Miraval Rosé 2012 (6234) i ny årgang kommer i salg i Norge fra 1. mai.

Les mer om Perrin-familien

Ideen bak det nye konseptet er å plante nytt på Miraval-eiendommen, men å holde den resulterende vinen utenfor AOC-systemet.

Den nye Miraval-vinen blir ikke en rosé, men en rødvin, og trolig av druer som blant andre syrah, mourvedre og cabernet franc. Bare 20 prosent av dagens vinmarksareal på Miraval er røde druer, og alt inngår i roséen.

Kalkholdig og bratt

Årsaken til at den Rhône-baserte vinmakeren Marc Perrin trekker paralleller til Toscana, er fellestrekk i klima, maritim påvirkning og jordsmonn.

Les om andre nysatsinger fra Perrin

Den 500 hektar store Miraval-eiendommen har mye uutnyttet areal som ligger utenfor AOC-grensene for Côteaux Varois og Côtes de Provence, de mest kjente områdene for rosé, og den nye vinstilen vil derfor være «added value».

Til å hjelpe seg med å finne det beste jordsmonnet har partnerne engasjert de fremste jordsmonnsekspertene av alle, Claude og Lydia Bourguignon. Det er særlig det mest kalkholdige jordsmonnet og i skråningene som de lukter på.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen