Om du vil bytte ut noe av tilbehøret med noe friskere som en salat - vi er tross alt på full fart inn i den deilige lyse årstiden, er du velkommen til det. Men rødvinsmøret og de smørstekte småpotetene vil du ikke gå glipp av.
Dagens rett
                                                                    
                Foto: (LUNAMARINA)
                                                En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
                        Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.
                    
                                    
     25 April 2025 - 23:00
                Breiflabb med stekt sopp, rødvinsmør og smørstekte småpoteter
                Fremgangsmåte
- Rødvinsmør:
Surr sjalottløk og timian i smør. Tilsett rødvin og fiskekraft og kok inn til det halve. Sil sausen og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper. - Breiflabb:
Stek breiflabbfileten hel i en blanding av smør og olivenolje. La den surre noen minutter på svak varme. Dryss salt og pepper på og skjær den i serveringsstykker. - Soppblanding:
Stek soppen sammen med løk, timian, litt salt og pepper. - Smørstekte småpoteter:
 - Kok småpoteter i lettsaltet vann til al dente. Stek dem i smør rett før servering.
 - Lag et speil av rødvinsmøret og legg skiver av den stekte breiflabben oppå.
 - Server soppblandingen og smørstekte småpoteter ved siden av.
 
Se våre andre oppskrifter på breiflabb
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    90 POENG
 - 
                    
                    90 POENG
 - 
                    
                    88 POENG
 - 
                    
                    87 POENG
 
Forsiden akkurat nå