Om du vil bytte ut noe av tilbehøret med noe friskere som en salat - vi er tross alt på full fart inn i den deilige lyse årstiden, er du velkommen til det. Men rødvinsmøret og de smørstekte småpotetene vil du ikke gå glipp av.
Dagens rett

Foto: (LUNAMARINA)
En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.
26 April 2025 - 00:00
Breiflabb med stekt sopp, rødvinsmør og smørstekte småpoteter

Fremgangsmåte
- Rødvinsmør:
Surr sjalottløk og timian i smør. Tilsett rødvin og fiskekraft og kok inn til det halve. Sil sausen og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper. - Breiflabb:
Stek breiflabbfileten hel i en blanding av smør og olivenolje. La den surre noen minutter på svak varme. Dryss salt og pepper på og skjær den i serveringsstykker. - Soppblanding:
Stek soppen sammen med løk, timian, litt salt og pepper. - Smørstekte småpoteter:
- Kok småpoteter i lettsaltet vann til al dente. Stek dem i smør rett før servering.
- Lag et speil av rødvinsmøret og legg skiver av den stekte breiflabben oppå.
- Server soppblandingen og smørstekte småpoteter ved siden av.
Se våre andre oppskrifter på breiflabb
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
Forsiden akkurat nå