Brooklyn inntar trøndernes ølhelligdom

Brooklyn inntar trøndernes ølhelligdom

Lenge har det vært tisket og hvisket. Nå er det endelig klart hvordan det nye E.C. Dahls Bryggeri skal bli.

- At vi har fått på plass denne løsningen er meget tilfredsstillende. Avtalen kommer som et resultat av en lang og positiv prosess for Carlsberg og Ringnes, godt støttet av et entusiastisk lokalsamfunn i Trondheim, sier administrerende direktør i Ringnes, Søren Brinck og legger til:

– E.C. Dahls Bryggeri skal bli en kulturinstitusjon både for Trondheim og for resten av Norge. Brooklyn Brewery har de siste årene høstet internasjonal anerkjennelse for sin evne til å brygge kvalitetsøl og for sin kreative tilnærming til bryggerifaget.

Dermed har E. C. Dahls-eierne valgt en etablert trend blant større bryggerier, nemlig å iføre seg en småskaladrakt .

Dette er de siste øltrendene  

Brooklyn Brewery vil ta utgangspunkt i essensen av E.C. Dahl når bryggeriet nå skal tas mot nye store høyder.

- Trondheims E.C Dahls Bryggeri har spilt en sentral rolle i utviklingen av den norske pilskulturen, og danner et unikt fundament når det nå skal utvikles et bryggeri for fremtiden. Brooklyn Brewery vil samarbeide tett med de norske bryggerne ved Dahls for å utvikle og lansere nye spennende øltyper ved bryggeriet, forteller Steve Hindy fra Brooklyn Brewery.

Dette er historien om Brooklyn Brewery

Nye E.C. Dahls Bryggeri skal bli et samlingspunkt for nye ideer og innovasjon. På bryggeriet vil det åpnes en restaurant som skal drives av en av Trondheims fremste restauratører, Roar Hildonen. - Å få anledning til å samarbeide med Brooklyn og den meget anerkjente bryggerimesteren Garrett Oliver er en ære, og det tilfører E.C. Dahls Bryggeri en helt ny dimensjon.

E.C. Dahls blir det andre bryggerisamarbeidet mellom Ringneseier Carlsberg og Brooklyn. For ett år siden åpnet et tilsvarende bryggeri i Stockholm, Nye Carnegie Bryggeri, og ga med det nytt liv til det tradisjonsrike, svenske bryggeriet Carnegie, kjent for sin Carnegie Porter-øl.

E.C. Dahls Bryggeri åpner på sensommeren 2016.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen