Budsjettvin

Det er ingen grunn til å la være å drikke rødvin selv om budsjettet er stramt. Ukens vin er et smaksrikt og rimelig alternativ som gjør nytten som vinfølge til mange krydrete høstretter. 201099.
Redaksjonen
21 September 1999 - 20:44

Cuvée Sélection 1998 fra Robert Vic er et funn for slunkne lommebøker. Kroner 78,80 (varenr. 31390, bestillingsutvalg) er en meget bra pris for denne smaksrike rødvinen fra Languedoc i Sør-Frankrike. I denne priskategorien finner vi stort sett viner som skal drikkes så unge som mulig.
 
Cuvée Sélection er i dag i yngste laget, aromaene sitter litt langt inne og bør luftes en halvtime eller så innen den nytes. Det kan du gjøres ved å helle den i en karaffel eller skjenke i glassene før du setter deg til bords. Den tåler derfor, og har godt av, å oppbevares et til to år i en kjølig kjeller. Årsaken er først og fremst en suverent god årgang i området som ga konsentrerte viner. Cuvée Sélection er et utmerket følge til krydrete kjøttretter, til grillmat eller til å nytes alene.
 
Jordsmonnet er skrint, av vulkansk type. Det gir god drenering for den begrensede mengde nedbør som kommer i løpet av vekstsesongen. Drueblandingen i ukens vin er klassisk for området; 40 prosent cinsault, 30 prosent grenache, 20 prosent syrah og 10 prosent merlot. Denne siste ingrediensen gjør at vinen må benytte betegnelsen Vin du Pays d''Oc som de andre vinene fra Robert Vic. Produsenten har spesialisert seg på å lage gode viner, både éndrue- og blandingsviner, for en rimelig penge. Derfra kommer derfor en rekke svært gode kjøp: Merlot 1998 kr 82,60 (31040); Cuvée Sélection Blanc 1998 kr 79,70 (31939) og Chardonnay 1998 kr 89,10 (32222), alle i bestillingsutvalget.
 

 
Les Preignes les Vieux som er navnet på den 160 hektar store vingården, er en liten perle i seg selv. Og verd et besøk for dem som tenker å legge sommerferien til de kanter. Middelhavet og dets strender ligger bare et steinkast fra vinmarkene. Borgen som er fra 13. århundre er vakkert restaurert. Og mulighetene for å smake vin, som ikke er i salg i Norge, er selvsagt til stede.

 
Og trenger du overnatting, er Bill & Bens minihotell et engelskspråklig og rimelig alternativ. Ben lager dessuten utmerket mat, mye bedre enn gjennomsnittet for områdets restauranter.
 
Tekst: Aase E. Jacobsen
Foto: Jan H. Amundsen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her