Ukens kake

Rullekake med sitronfromasj

By på noe ekstra friskt og sommerlig til kaffen i dag

By på noe ekstra friskt og sommerlig til kaffen i dag

En klassiker som dette med en liten vri får fart på seg når den settes på bordet.
Aase E. Jacobsen
01 Juli 2021 - 11:00

Rullekake er kanskje ikke den mest trendy kaketypen, men du verden hvor godt det smaker. Spesielt når den fylles med noe mer sexy enn krem og bringebærsyltetøy. Her er det sitron som er smaksdriveren og det løfter inntrykket betydelig. I oppskriften er det brukt gelepulver, men du kan selvsagt lage gele fra bunnen av med sitronsaft og gelatin. 

Se våre andre oppskrifter på rullekake

Vårt forslag er å øke intensiteten i sitronsmaken ved å smøre på et lag med sitroncurd. Eller kanskje en annen kontrasterende smak på curden for å være litt crazy. Det r lov å eksperimentere.

Slik lager du curd med forskjellige typer frukt

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Rullekake med sitronfromasj

Rullekake med sitronfromasj

Fremgangsmåte

  1. Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett forsiktig mel og bakepulver (ikke piske inn).
  2. Bruk langpanne med smurt bakepapir og hell røren jevnt utover. Stekes ved 250 grader i 4-5 minutter midt i ovnen. Ta ut kaken med bakepapiret og legg det på et fuktig glasshåndkle.
  3. Ha på litt jordbær- eller bringebærsyltetøy på den ferdigstekte rullekaken og rull den tett sammen. (Bruk bakepapiret og håndkleet til å rulle) La rullekaken stå og "feste" seg litt.
  4. Når kaken er helt ferdig, skjær stykker av 1 cm tykkelse. Legg kakestykkene tett i tett langs kanten i bunnen av en kakeform, samt noen i midten.
  5. Mellomspill
    Lag geleen etter oppskriften på pakken. Den ferdige geleen deles likt i 2 boller. Bolle 1 skal settes til avkjøling i kjøleskap og bolle 2 skal stå i romtemperatur (slik at denne ikke stivner).
  6. Fromasj:
    Alt piskes til stiv krem. Geleen i bolle 1 skal være halvstiv, nesten fast, og blandes lett inn i kremen. Ikke piske.
  7. Blandingen skal nå helles opp i kakeformen over rullekakene. Sett alt i kjøleskapet en times tid til fromasjen har stivnet.
Tips:
Har du sitroncurd, kan du smøre et lag over kakebunnen før du fordeler over sitronfromasjen. Det gir ekstra intens og god sitronsmak.
 
 
Avslutning:
Finn frem serveringsfatet og snu den stive kaken opp/ned på fatet. Løsne forsiktig av kanten av formen og fjern bunnen. Klem så igjen kanten av formen og hell i geleen fra bolle 2. Alt settes så i kjøleskapet, og når all geleen er stiv er kaka ferdig.

Her er det over 400 andre kakeoppskrifter du kan velge blant

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Nicolai

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Grillspyd med laks, purre og sesamfrø er veldig raskt å lage
Dagens rett

Grillspyd med laks, purre og sesamfrø er veldig raskt å lage

Fisk er fabelaktig på grillen, og laks med sesongens nyhøstede purre er intet unntak - prøv denne spennende retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her