Californisk raffinement

Californisk raffinement

Denne produsenten omvandler californiske druer til svært så klassisk vin.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Ridge Cabernet Sauvignon Estate 2008 (95209) er nøyaktig slik vi ønsker oss en California-cab. Elegant, fyldig og innsmigrende med velintegrert fatkarakter og store runde tanniner. En lekkerbisken til vinterens gode retter med okse eller vilt. Samtidig som den er en super vin for kjelleren.

Rigde er nemlig synonymt med viner som eldes med stil . Aller flottest er toppvinen Monte Bello som dukker opp i spesialbutikkene med jevne mellomrom.

Også zinfandel

Ridge har naturlig nok også Californias egen drue, zinfandel , i porteføljen. Ridge Lytton Springs 2009 (91378) er et funn i denne klassen med stor bløt munnfølelse, deilig sødme og frisk lang ettersmak. Også denne har godt lagringspotensial .

Naturlig vinmaking

Bak Ridge og disse flotte vinene står Paul Draper som er en av Californias vinlegender – som fortsatt er i full vigør. Han kom til Ridge i 1969 som 33 åring og ble vinmaker selv uten noen formell vinutdannelse. Bakgrunn hadde han imidlertid – og det både fra Napa, Chile og Bordeaux. Men drømmen var å skape noe stort i California. Og han lyktes veldig raskt, for Monte Bello 1971 ble nummer tre i den mye omtalte Paris-smakingen i 1976 som ble filmatisert i 2008 (Bottle Shock).

Filosofiutdannete Draper har en veldig naturlig tilnærming i sin vinmaking. Han spontangjærer og unngår overdreven alkohol ved å høste tidlig. Han bruker dessuten minimalt med svovel. Vinene kjennetegnes av svært god friskhet og balanse – gode egenskaper for kjellerkandidater.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ridge Cabernet Sauvignon Estate 2008

Produsent:
Ridge Vineyards
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
USA
Område:
Sonoma
Pris:
329,00 kr
Varenummer:
95209
92 Poeng
Les smaksnotatene »
 

Ridge Lytton Springs 2011

Produsent:
Ridge Vineyards
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
USA
Område:
Sonoma
Pris:
649,00 kr
Varenummer:
9137801
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen